La Policia Local deté dos joves per intentar atracar un comerç amb una arma simulada

La Policia Local deté dos joves per intentar atracar un comerç amb una arma simulada

Les càmeres de seguretat de l’establiment i la ràpida reacció dels agents van permetre arrestar els sospitosos en la mateixa vesprada dels fets i es van confiscar les rèpliques d’un revòlver i d’una pistola semiautomàtica


La Policia Local d’Elx va detindre el dilluns passat a la vesprada dos joves de 14 i de 19 anys per, presumptament, intentar atracar un comerç amb una arma simulada. Sobre les 19.50 hores, una patrulla que es trobava efectuant labors de vigilància rutinàries va ser alertada pel titular de l’establiment situat al carrer Óscar Esplá, que va afirmar que havia sigut víctima d’un robatori a punta de pistola.

Els agents, una vegada al local, van revisar els enregistraments de la càmera de seguretat i van analitzar les imatges, que van advertir com un dels sospitosos esgrimia el que en aparença s’assemblava a una arma de foc. En la cinta, a més, van veure com a causa de la reacció del propietari del negoci no van poder consumar l’acció delictiva i van emprendre la fugida.

Una vegada traslladada la descripció a la resta de patrulles, de seguida es va localitzar l’implicat de 19 anys, que va ser interceptat i reduït. Durant l’escorcoll, entre les seues pertinences es va trobar un revòlver simulat al qual li havien retirat la punta de color roig situada a l’extrem de canó per a distingir-les de les armes reals. El jove va reconéixer haver acompanyat a un menor al comerç i va aportar als agents informació sobre aquest, inclòs el seu domicili.

Els policies del cos de seguretat municipal van informar el progenitor i van entrevistar-se amb l’adolescent, que va afirmar que no havia participat en el robatori i que únicament s’havia limitat a prestar-li una pistola simulada al seu conegut. El xic de 14 anys va entregar als uniformats la simulació d’una arma semiautomàtica, que coincidia amb la que apareixia en els enregistraments de seguretat de l’establiment.

Per tot això, ambdós van ser arrestats, traslladats a dependències policials i se’ls van confiscar les dos rèpliques.