La Policia Local deté un home per un presumpte cas de violència de gènere

La Policia Local deté un home per un presumpte cas de violència de gènere

La víctima va denunciar la seua exparella abans del Dia de Reis per una nova tanda d’amenaces en exigir-li diners i bloquejar la targeta amb la qual extreia diners de caixers


La Policia Local d’Elx va detindre el passat 5 de gener un home per un presumpte cas de violència de gènere. Sobre les 23.30, la Sala d’Operacions (092) va ser alertada per una dona que informava de la denúncia interposada aquella mateixa vesprada contra la seua exparella per un possible delicte de maltractaments, que es trobava en aquells moments tocant el timbre de l’habitatge familiar.

Segons va relatar la víctima, almenys durant els dos últims anys, la convivència de parella s’havia tornat cada vegada més tibant. En les successives denúncies efectuades havia reflectit episodis d’agressió física amb lesions, fins i tot durant el seu embaràs i van haver-hi diversos moments d’amenaces tant cap a la dona com cap a la seua família.

La dona va decidir posar fi a la relació a finals de desembre i després d’això l’home presumptament va començar a exigir-li diners i a amenaçar-la de manera directa amb fer mal al seu pare. Fins i tot va tractar de traure un préstec personal que vinculara l’afectada i va intentar bloquejar una targeta de dèbit per a evitar l’extracció de diners de caixers, en disposar de codi de seguretat.

Per això, durant el dia 5 gener hauvia intensificat les seues amenaces i assetjament i va obligar la víctima a formular una nova denúncia que va comportar la reclamació judicial de l’home per a la seua crida i cerca. Tant les unitats especialitzades en violència contra la dona com la resta de les dotacions de Policia Local van estar en contacte permanent amb la denunciant i van realitzar vigilàncies als domicilis on podia acudir. La víctima va telefonar poc abans de la mitjanit per a alertar de la presència de l’home, que va ser interceptat a la porta del domicili d’aquesta.

L’implicat, de 37 anys, per això, va ser arrestat i traslladat a dependències policials.