La processó de Sant Agatàngel s’avança del diumenge al dissabte 4 de febrer i es realitzarà a la nit als limítrofs del barri

La processó de Sant Agatàngel s’avança del diumenge al dissabte 4 de febrer i es realitzarà a la nit als limítrofs del barri

La regidora de Festes, Mariola Galiana i el president de la Germandat de Sant Agatàngel, José Caravaca, presenten la programació dels actes que arrancaran el divendres 27 amb la recuperació del cant dels gojos


Les festes de Sant Agatàngel tornen a celebrar-se a Elx després de dos anys suspeses per la pandèmia. La tradicional processó del patró d’Elx s’avançarà per primera vegada del diumenge al dissabte 4 de febrer i es realitzarà a la nit als limítrofs del seu barri. Així ho ha anunciat la regidora de Festes, Mariola Galiana, acompanyada pel president de la Germandat de Sant Agatàngel, José Caravaca, que ha presentat la programació dels actes que arrancaran el divendres 27 gener amb la celebració de la ‘Novena al nostre Patró’, en la qual es recupera el cant dels gojos. El dissabte 28 tindrà lloc el pregó a càrrec de l’acadèmic José Payá Alberola, que se celebrarà a les 19.30 hores a la parròquia.

Galiana ha destacat algunes de les activitats de convivència dissenyades per la Germandat, i que tindran el seu epicentre a la mateixa església, com ara el sopar de cabasset o la serenata del divendres 3 de febrer, la festa infantil amb xocolatada, l’ofrena floral o la processó que eixirà el dissabte 4 de febrer a les 20.30 hores i recorrerà els carrers del barri. En concret, començarà des de Mariano Benlliure cap a Capità Baltasar Tristany i passarà per Doctor Sapena, Aureli Coquillat Pasqual, Poeta Miguel Hernández, Capità Antoni Mena, per a tornar a Capità Baltasar Tristany i Mariano Benlliure fins a arribar a la parròquia. Durant el recorregut, l’Ajuntament dispararà un castell de focs artificials quan el sant passe a l’altura del col·legi L’Assumpció.

A més, el 5 de febrer es durà a terme una cohetà matutina, la solemne eucaristia i un vi d’honor al Saló Parroquial. Els actes finalitzaran el 7 de febrer amb una missa pels difunts de la germandat i de la parròquia.

Caravaca ha agraït a la Regidoria de Festes i al seu responsable, i per extensió a l’Ajuntament d’Elx, el suport institucional rebut, i convida tots els il·licitans i les il·licitanes a gaudir dels actes proposats.