La Sala Fundación Mediterráneo acull l’exposició ‘L’Alcúdia: un món d’històries’, un homenatge a la Dama d’Elx i a Rafael Ramos Fernández

La Sala Fundación Mediterráneo acull l’exposició ‘L’Alcúdia: un món d’històries’, un homenatge a la Dama d’Elx i a Rafael Ramos Fernández

La regidora de Cultura, Marga Antón, explica que el projecte expositiu arreplega 35 obres realitzades per artistes d’Elx i la visió d’aquests sobre el jaciment iber


La Sala Fundación Mediterráneo situada a la Glorieta acull des de demà, 26 de gener, fins al 25 de febrer l’exposició ‘L’Alcúdia: un món d’històries’. Una mostra amb la qual es pretén fer un homenatge a la Dama d’Elx pel 125 aniversari de la seua troballa, així com a l’arqueòleg Rafael Ramos Fernández per la seua contribució a convertir Elx en un referent de l’art iber.

Així ho ha explicat la regidora de Cultura, Marga Antón, que ha presentat l’exposició acompanyada pel comissari de la mostra, Fernando Sánchez i Juan, per la filla de Rafael Ramos, Ángela Ramos; per la coordinadora de l’exposició Carmen García i pel director de la càtedra Dama d’Elx de la UMHE, Francisco Vives.

“En aquest projecte expositiu participen artistes Il·licitans pintors i escultors. La mostra compta amb aproximadament 35 obres sobre La Dama d’Elx i l’art, Iber i els seus símbols i abasta diferents períodes històrics de l’època Ibera”, ha explicat la regidora.

‘L’Alcúdia: Un món d’històries’ està inspirada en aquest jaciment i les seues troballes arqueològiques, en el passat Iber de l’antiga Ilici. La mostra, de caràcter col·lectiu, és fruit d’un procés d’investigació individual realitzat a partir de les peces trobades a L’Alcúdia.

La mostra fa un recorregut per les tres èpoques i períodes I Arcaic, II Clàssic, III Iber. Reuneix obres de 30 artistes, pintors i escultors de diverses generacions i de reconeguda trajectòria professional. Presenten obres de diferents estils i formats que a través d’una visió personal, materials, processos i mètodes de treball l’artista ha sabut plasmar l’essència de l’art del nostre passat Iber. Geometries, formes estructurals, textures, línies, i abstracció. Motius decoratius ibers i els seus símbols ens transporten en un viatge al passat. Olis, aquarel·les, tècniques mixtes, escultures en ferro, alumini, fusta policromada i gres, componen les meravelloses obres d’aquesta mostra expositiva.