L’Ajuntament d’Elx se suma a la mesura del Govern d’Espanya de reduir al 50% el preu dels bons del transport públic

L’Ajuntament d’Elx se suma a la mesura del Govern d’Espanya de reduir al 50% el preu dels bons del transport públic

L’alcalde, Carlos González, destaca que la mesura, que suposarà un estalvi mensual per a les famílies il·licitanes de 90.000 euros fins al 30 de juny, és finançada en un 30 per cent pel Govern central i en un 20 per cent per les arques municipals


L’Ajuntament d’Elx s’ha adherit a la bonificació del transport públic urbà promoguda pel Govern d’Espanya i baixa el preu del bitllet d’autobús un 50 per cent. Així ho han donat a conéixer l’alcalde, Carlos González, i la regidora de Mobilitat, Esther Díez, que han fet una valoració positiva de la notícia.

Tal com ha assenyalat l’alcalde, la mesura, que suposarà un estalvi mensual per a les famílies il·licitanes de 90.000 euros, és finançada en un 30 per cent pel Govern d’Espanya i en un 20 per cent per l’Ajuntament i segons ha detallat “amb aquest descompte el preu de cada viatge del bo ordinari passa de 84 a 42 cèntims, cosa que significa que hi haurà una subvenció per cada viatge de 25 cèntims del Ministeri i de 17 cèntims de l’Ajuntament”.

Així mateix, González ha recordat que “el cost efectiu de cada viatge des de 2015 és de 1,35 euros. Per tant, quan un usuari adquirisca un bo a partir de hui pagarà només 42 cèntims i estarà rebent una subvenció del 69%”.

“Amb aquesta mesura, que ha entrat en vigor aquest mes de gener i continuarà fins al 30 de juny, a més de fomentar l’ús del transport públic, es redueix d’una forma substancial la despesa del transport de les famílies en un context d’increment de preus marcat per la inflació i es contribueix a la descarbonització de la mobilitat, cosa que deriva menys emissions de gasos d’efecte d’hivernacle i representa aportar el nostre granet d’arena com a ciutadans a la lluita contra el canvi climàtic”, ha explicat González,

“En definitiva, una mesura valenta i compromesa amb el transport col·lectiu, amb l’economia de les famílies i amb la lluita contra el canvi climàtic”, ha destacat l’alcalde, que també ha recordat que l’Ajuntament va aplicar des de setembre a desembre la mesura de rebaixa del 30 per cent en el preu del bitllet que ha suposat un estalvi mensual per a les famílies il·licitanes de 57.000 euros.

La regidora Esther Díez informa que el bo ordinari que costava 8,40 euros passarà a costar 4,20 euros i assenyala que la iniciativa a més de fomentar l’ús de l’autobús urbà i la mobilitat sostenible, afavoreix les famílies davant l’augment de preus provocat per la inflació

Per part seua, la regidora ha indicat que amb aquesta rebaixa, el bo ordinari que costava 8,40 euros passarà a costar 4,20 euros, en els casos dels bons de família nombrosa, bo jove i bo escolar que tenien fins ara un preu de 6,40 euros passen a tindre un cost de 3,20 euros mentre que el bo mensual que valia 27,15 passa a 13,60 euros.

L’edil ha explicat que aquesta mesura suposarà una inversió d’al voltant de 200.000 euros durant aquests 6 mesos per part de l’Ajuntament. “Posar en marxa aquesta reducció del 50% té una doble vessant; d’una banda, ajuda les famílies davant aquest augment de preus i; d’altra banda, impulsa la mobilitat sostenible que és l’eina fonamental per a rebaixar les emissions contaminants”, ha apuntat Díez, que ha recordat que entre l’1 de setembre de 2022 al 31 de desembre que es va aplicar la reducció del 30% es van arribar a vendre 25.000 bons més que en el mateix període de l’exercici anterior, la qual cosa dona compte del bon acolliment que té aquesta mesura de la qual 1.1 milions de viatgers han pogut beneficiar-se al llarg d’aquest últim quadrimestre.

A més, l’edil ha recalcat que l’Ajuntament ja venia aplicant una política de bonificació dels títols de transport molt important amb la qual el 60% d’usuaris viatgen de manera gratuïta, el 30% ho fan de manera bonificada i només el 10% paga el bitllet ordinari, a més del bus lliure del qual es beneficien prop de 16.000 estudiants a l’any que poden viatjar de manera il·limitada.