L’Ajuntament habilita un espai alternatiu per a les persones sense llar amb la finalitat de garantir “la seua dignitat”

L’Ajuntament habilita un espai alternatiu per a les persones sense llar amb la finalitat de garantir “la seua dignitat”

L’edil de Drets Socials, Mariano Valera, informa que mig centenar de persones han passat en les últimes quatre nits pel centre social de Palmerars, on s’ha muntat un dispositiu de pernocta mentre es mantinga l’alerta per fred


Prop de mig centenar persones sense llar han pernoctat aquests dies a l’espai habilitat per la Regidoria de Drets Socials, en col·laboració amb diverses associacions, al centre social de Palmerars amb l’objectiu de “garantir la dignitat de les persones davant l’ona de fred que en la qual ens trobem immersos”. Així ho ha anunciat el regidor de Drets Socials, Mariano Valera, que ha destacat “l’obligació de l’administració més pròxima de garantir la qualitat de vida de tota la ciutadania, en aquest cas de les persones que ni tan sols compten amb una llar”.

Valera ha explicat que “des de divendres passat, 20 de gener, davant la previsió d’emergència per baixes temperatures, vam habilitar un espai de pernocta en el centre social de Palmerars en coordinació amb les entitats que conformen les taules de treball de persones sense llar”.

Segons el regidor, el fet que l’alberg de Càritas, amb el qual també col·labora l’Ajuntament, estiguera ple els va portar a habilitar aquest nou espai on les persones sense llar tenen l’oportunitat de resguardar-se de l’intens fred, així com optar al sopar calent i desdejuni”.

Les associacions implicades en aquesta iniciativa són DYA, que s’encarregarà dels desdejunis, de la neteja i la vigilància; la Fundació Conciénciate, que s’ocupa dels sopars i del trasllat de persones que tinguen dificultat de mobilitat i no puguen acudir de manera autònoma; Creu Roja, que organitza les dutxes, la higiene, la roba d’abric i els llits i, finalment, Policia Local i Protecció Civil, que fan costat a Conciénciate en el trasllat de persones i garanteixen la seguretat al recinte. Tot això, coordinat des de l’equip de professionals de la Regidoria de Drets Socials.

“Estem convençuts que no podem donar l’esquena a cap ciutadà, i farem tot allò que siga a la nostra mà per a garantir la dignitat de les persones”, ha assegurat Valera, que recorda que “des de l’Ajuntament, en coordinació amb Càritas, estem treballant en la creació d’un centre de baixa exigència, un recurs amb el qual es completaria a Elx l’atenció integral de les persones sense llar”.