Conferències, recitals i trobades amb poetes en la programació cultural de l’Espai Hernandià fins a juny

Conferències, recitals i trobades amb poetes en la programació cultural de l’Espai Hernandià fins a juny

L’edil de Cultura, Marga Antón, presenta les 17 activitats gratuïtes que es realitzaran amb aforament limitat a les instal·lacions del carrer Sor Josefa Alcorta


La planificació cultural de l’Espai Hernandià conté nombroses activitats literàries, recitals i trobades de poetes fins a juny. L’edil de l’àrea, Marga Antón, al costat de la presidenta de l’Associació d’Informadors d’Elx (AIE), María Teresa Bolívar, i del director de la Càtedra Miguel Hernández de la Universitat Miguel Hernández (UMH), José Luís Ferris, ha presentat les accions que es duran a terme.

La regidora ha explicat la iniciativa que comptarà amb 17 activitats gratuïtes amb aforament limitat. Van dirigides a un públic molt heterogeni, que combina xiquets, adolescents i adults i que han convertit el Centre Hernandià en un espai intergeneracional.

La primera d’aquestes activitats es desenvoluparà el 24 de febrer amb una conferència proposada per l’AIE, titulada ‘Periodisme polític més enllà de declaracions’ amb la periodista il·licitana, redactora i codirectora de la Fundació CIVIO, Eva Belmonte, que va guanyar en la segona edició dels Premis Vicente Verdú de Periodisme i Innovació.

Una de les propostes de la Càtedra Miguel Hernández, és la de captar un públic jove. El 5 de maig tindrà lloc l’activitat ‘Poetes de lluna plena: trobada amb Ángeles Mora, Premi Nacional de Poesia i Premi Nacional de la Crítica’, i, juntament amb altres tres autores, Raquel Lanseros, Amalia Bautista i María Ángeles Pérez López, venen per a recordar Miguel Hernández i a parlar sobre els seus poemes.

A més, el programa comptarà amb el recital d’Hugo Más, les lectures de Filosofia o la presència il·licitana del productor musical, Manuel Ramos l’11 de març o d’Ágora Reix l’1 d’abril, així com l’activitat literària del Festival LGTBI + Diversa 2023 el 13 de maig, i el recital de Carmen Juan, Sara Triguero i Iria Fariñas.