El Ple demana la declaració de Festa d’Interés Turístic de la Comunitat Valenciana per a la Setmana Santa

El Ple demana la declaració de Festa d’Interés Turístic de la Comunitat Valenciana per a la Setmana Santa

Durant la sessió, Pedro Lineros ha pres possessió com a nou regidor de VOX, després de la defunció de Juan Antonio Alberdi, mentre que la portaveu de Ciutadans, Eva Crisol, ha anunciat que deixa la seua acta de regidora


Elx vol que la seua Setmana Santa siga declarada Festa d’Interés Turístic de la Comunitat Valenciana. La totalitat dels grups municipals han secundat aquesta petició impulsada per les Regidories de Turisme i de Festes amb la qual, tal com ha declarat el regidor de Turisme, Carles Molina, es pretén posar en valor la Setmana Santa il·licitana.

“A més de ser un requisit necessari, presentem a la consideració del Ple aquesta proposta per a, amb la unanimitat de tots, donar suport a una de les festes amb més arrelament del nostre municipi i amb la finalitat de promocionar-la perquè siguen més els turistes que ens visiten atrets per aquesta”, ha assenyalat Molina. Posteriorment, en el torn de mocions, la totalitat dels grups han donat suport a una de Ciutadans en el mateix sentit.

El Ple celebrat ha començat amb la presa de possessió de Pedro Lineros Salinas com a nou regidor del Grup VOX en substitució de Juan Antonio Alberdi després de la seua defunció. Lineros ha jurat el seu càrrec i ha rebut de l’alcalde, Carlos González, la medalla de regidor com a nou membre de la Corporació Municipal. L’alcalde ha felicitat el nou edil pel seu nomenament i li ha desitjat “sort en la seua labor de representar els ciutadans i en el deure de prendre decisions pensant en l’interés general i en el futur de la ciutat i dels il·licitans”.

A continuació, en el Ple s’ha procedit a donar compte a la readmissió del regidor Eduardo García-Ontiveros en Ciutadans d’acord amb l’escrit remés a l’Ajuntament pel secretari general de Cs a l’àmbit nacional. Cal recordar que el regidor va ser expulsat del seu partit en 2019 i va passar a ser regidor no adscrit.

Després, en el torn de mocions, la regidora i portaveu fins ara de Cs, Eva Crisol, ha anunciat per sorpresa que renuncia a la seua acta de regidora. Crisol ha agraït als seus companys de Corporació el tractament prestat aquests anys mentre que l’alcalde, Carlos González, ha agraït, en nom de tots, “el treball que ha realitzat al llarg d’aquesta legislatura treballant en benefici de l’interés general dels ciutadans”.

Pla Estratègic zonal de Serveis Socials

El Ple dona llum verda, amb els vots a favor de PSOE, Compromís i Cs i l’abstenció del PP i de Vox al Pla Estratègic Zonal 2023-26 de serveis Socials de l’Ajuntament d’Elx.

Tal com ha explicat l’edil de l’àrea, Mariano Valera, “es tracta d’una eina de planificació dels serveis socials de l’Ajuntament d’Elx, a curt i mitjà termini que planifica l’acció a quatre anys vista i contempla períodes avaluatius per a anar definint el futur dels nostres serveis socials municipals”.

“La nostra missió és ser motors del benestar de la ciutadania il·licitana, fomentar l’exercici dels seus drets socials, afavorir la plena inclusió de les persones, l’autonomia i el desenvolupament personal, la convivència, la igualtat d’oportunitats i la participació social”, ha assenyalat l’edil.

Algunes de les línies estratègiques d’aquest pla són: Garantir l’accés de tots als serveis i prestacions del Sistema Públic Valencià de Serveis Socials, mitjançant l’adequació dels recursos municipals al marc normatiu existent; la consolidació dels serveis socials comunitaris mitjançant el perfeccionament de les accions de prevenció i intervenció comunitària; donar resposta a la diversitat i a la dificultat de les situacions de necessitat, vulnerabilitat i exclusió social de manera eficaç i eficient, promoure la sostenibilitat del sistema, el compromís social i el sistema de qualitat en els serveis socials municipals d’Elx.

Creu Mèrit Policial

Durant el Ple també s’ha anunciat la proposició de l’edil de Seguretat Ciutadana, Ramón Abad, per a instar la Generalitat Valenciana a concedir la Creu al Mèrit Policial amb Distintiu Blanc a mig centenar d’agents de la Policia Local d’Elx.

Abad ha destacat que aquest distintiu es concedeix als agents que compleixen 25 anys de servei i que hagen tingut una trajectòria professional excepcional.

Reglament Orgànic del Tribunal Econòmic Administratiu Municipal

Amb els vots favorables de PSOE, Compromís i Ciutadans i l’abstenció de PP i VOX s’ha aprovat l’expedient de modificació del reglament Orgànic del Tribunal Econòmic Administratiu Municipal d’Elx.

Segons ha explicat la regidora de gestió Tributària i Financera, Patricia Macià, l’objectiu últim d’aquesta modificació és donar més garanties a la ciutadania en la realització dels tràmits municipals.

Per a les grans ciutats és obligatori comptar amb aquest reglament que persegueix donar una major garantia als ciutadans a l’hora de realitzar reclamacions de tipus tributari i a més, té la finalitat que totes les ordenances siguen sotmeses a aquest tribunal.

És un òrgan que té el propòsit de fiscalització dins de l’Ajuntament d’Elx, però amb la possibilitat que formen part d’aquest no només funcionaris municipals sinó agents externs com ara docents especialitzats de la comunitat universitària.

Nou avanç en el col·legi ‘Les Arrels’

El Ple ha procedit a la modificació puntual núm. 41 del Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) per a dur a terme el reajustament de l’ús de dos parcel·les al Sector E-5. La regidora d’Urbanisme, Ana Arabid, ha explicat que es tracta d’ajustos necessaris per a adequar les parcel·les a la realitat física, una modificació necessària per a la creació del futur col·legi Les Arrels.