L’alcalde subratlla l’aposta innovadora i sostenible de la indústria del calçat i dels components d’Elx a MICAM i Lineapelle

L’alcalde subratlla l’aposta innovadora i sostenible de la indústria del calçat i dels components d’Elx a MICAM i Lineapelle

Carlos González, al costat de l’edil del Promoció Econòmica, Carles Molina i del conseller d’Economia Sostenible i Sectors Productius, Rafa Climent, visita els 18 expositors de la Fira Internacional dels Components de Milà i destaca les bones expectatives


L’alcalde, Carlos González, acompanyat pel regidor de Promoció Econòmica, Carles Molina, ha subratllat a Milà l’aposta per la innovació i la sostenibilitat del sector sabater i dels components d’Elx amb presència a la Fira Internacional del Calçat MICAM i a la Fira Internacional dels Components Lineapelle, celebrades durant aquests dies a les instal·lacions de Fiera Milano.

“La sensació generalitzada és que les fires han recuperat la normalitat”, ha valorat González sobre ambdós cites, després de visitar els 18 expositors de marques il·licitanes que han acudit a Lineapelle al costat de Molina, del conseller d’Economia i Sectors Productius, Rafa Climent, i del director general de l’Associació Espanyola d’Empreses de Components per al Calçat (AEC), Álvaro Sánchez.

“Torna la presència en tots els mercats, especialment a l’asiàtic, i la demanda es manté fort malgrat les dificultats”, ha explicat després d’escoltar els industrials il·licitans del calçat i els seus components tant a MICAM com en la jornada inaugural de Lineapelle, aquesta última una cita que durarà fins al dijous i on es mostren les tendències de la primavera i de l’estiu de 2024.

“La sensació generalitzada és que les fires han recuperat la normalitat”, valora González sobre ambdós cites que se celebren durant aquests dies a les instal·lacions de Fiera Milano

Les expectatives són bones, ja que la fira ha començat amb bastant força i amb una destacada presència de públic”, ha assenyalat el regidor sobre Lineapelle, que va indiciar, com ja va fer dilluns amb sector del calçat, que el dels components també consolida la seua recuperació, “una cosa molt positiva per al municipi, ja que és un dels seus motors econòmics”.

Abans d’interessar-se pels estands il·licitans de Lineapelle, González, Molina i la presidenta de l’Associació Valenciana d’Empresaris del Calçat (AVECAL), Marián Cano, han fet el mateix amb els de MICAM, que exhibeixen la moda que es portarà a la tardor-hivern de 2023/24. Un recorregut que va començar el dilluns i que va comptar amb la presència del cap del Consell, Ximo Puig, que va vaticinar una “temporada de rècord” per a la indústria sabatera valenciana amb exportacions de 1.500 milions d’euros.

Igualment l’alcalde, la presidenta d’AVECAL i la presidenta de la Federació d’Indústries del Calçat Espanyol (FICE), Rosana Perán, van firmar prèviament un conveni pel qual l’Ajuntament aportarà 11.000 euros per a promocionar i prestigiar el calçat entre la joventut il·licitana com a nínxol d’ocupabilitat viable i amb futur, amb una campanya que inclourà xarrades, visites a fàbriques i una estratègia en xarxes socials amb microinfluencers.