Més de 900 xiquets, xiquetes i adolescents participaran en el II Programa Municipal Concilia

Més de 900 xiquets, xiquetes i adolescents participaran en el II Programa Municipal Concilia

Mariano Valera, edil de Drets Socials, destaca que l’edició de 2023 ja compta 13 centres adherits amb forta presència dels CEIP de les pedanies, i que s’ha contractat 16 professionals per a fer front a la demanda i compensar la pèrdua d’ús del sector sociocultural durant la pandèmia


El II Programa Municipal Concilia comptarà aquest 2023 amb la participació de més de 900 xiquets, xiquetes i adolescents. Es tracta d’una programació a la qual ja s’han adherit 9 centres d’educació primària i 6 instituts de secundària i que servirà per a ajudar a conciliar les responsabilitats a casa amb les obligacions laborals, formatives o de cerca d’ocupació a més de 450 famílies.

Mariano Valera, regidor de Drets Socials ha destacat la forta presència de diversos CEIP, Centres d’Educació Infantil i Primària, de les pedanies en aquesta segona edició, perquè quatre dels nou col·legis d’educació primària estan en aquests territoris municipals, i ha assenyalat que “per a fer front a la forta demanda, s’han contractat 16 professionals: 2 treballadors socials i 14 tècnics d’animació sociocultural. Així es podrà abastar al major nombre de xiquets possibles i compensar la pèrdua d’ocupació patida en aquest sector a conseqüència de la pandèmia”.

El programa preveu actuacions de caràcter lúdic i educatiu que es duran a terme en horari extraescolar o EN períodes no lectius per part de personal municipal que estarà coordinat amb els equips directius i les AMPAS dels centres educatius del municipi. És d’accés universal i gratuït prèvia inscripció al centre educatiu i té com a particularitat poder donar resposta a la necessitat de les famílies davant imprevistos i situacions puntuals.

La programació està orientada a ajudar a la conciliació de 450 famílies, és d’accés universal i està composta per activitats vespertines, escoles i campaments d’estiu

Concilia es dividirà en tres grans àrees de treball: activitats vespertines de dilluns a divendres de març a juny, escoles d’estiu centrades en aconseguir la participació de xiquets i xiquetes amb major necessitat d’atenció; i campaments d’estiu en els quals es tindrà en compte el nivell de renda i les càrregues familiars; i que prioritzaran les famílies monoparentals, les víctimes de violència de gènere, dones en atur de llarga duració, dones majors de 45 anys i unitats familiars en les quals existisquen altres responsabilitats relacionades amb els ciutadans

En cadascun d’aquests camps es realitzaran activitats d’oci que fomenten la cultura, l’esport, la participació, la interculturalitat i l’educació ambiental i emocional. Tot això combinat amb temps per a la realització de les tasques escolars i l’aprenentatge de tècniques d’estudi.

El II Programa Municipal Concilia és finançat per la Generalitat Valenciana amb càrrec als fons rebuts del Ministeri d’Igualtat per part de la Secretaria d’Estat d’Igualtat i contra la Violència de Gènere en el marc del Pla Corresponsables i té una partida pressupostària de 269.000 euros.

Centres confirmats adherits al II Programa Municipal Concilia

Instituts d’Educació Secundària

 • IES Monserrat Roig
 • IES Carrús
 • IES Joanot Martorell
 • IES Severo Ochoa
 • IES Tirant lo Blanc

Centres educatius d’Infantil i Primària

 • CEIP La Marina
 • CEIP Puçol
 • CEIP La Vallverda
 • CEIP Mestre Canaletes
 • CEIP Mediterrani
 • CEIP Jaime Balmes
 • CEIP Alcúdia
 • CEIP Menéndez Pelayo
 • CEIP Verge de l’Assumpció