Carlos González i Josefina Bueno inauguren les oficines del Centre d’Envelliment i destaquen que la institució “liderarà la investigació internacional” en aquesta matèria

Carlos González i Josefina Bueno inauguren les oficines del Centre d’Envelliment i destaquen que la institució “liderarà la investigació internacional” en aquesta matèria

L’alcalde d’Elx destaca “l’aposta de l’equip de govern per la investigació, el coneixement i la innovació com a motor de desenvolupament econòmic i la diversificació del teixit industrial”


La consellera d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Josefina Bueno, ha inaugurat, juntament amb l’alcalde d’Elx, Carlos González, les oficines del Centre d’Investigació de l’Envelliment (ICAR) al Parc Empresarial d’Elx, que albergaran la gerència i la unitat administrativa d’aquest centre que “liderarà la investigació internacional sobre l’envelliment, amb la qual des d’Alacant contribuirem no només a viure més, sinó també a viure el major temps possible amb bona salut i amb plenes capacitats físiques i mentals”, ha assegurat Josefina Bueno.

A la inauguració han assistit, a més de Carlos González, la secretara autonòmica d’Universitats i Recerca, Auxi Jordá; el secretari del Patronat d’ICAR, Antonio Gonzálvez; el rector de la Universitat Miguel Hernández, Juan José Ruiz, i la regidora de Poítica de Majors, Puri Vives.

El Centre d’Envelliment forma part de l’estratègia global de la Generalitat Valenciana per atraure, retindre i consolidar talent humà per a la formació d’equips d’investigació d’excel·lència que puguen donar respostes a les necessitats de la societat del futur.

La consellera d’Innovació assegura que “aquest Consell aposta per la ciència, l’excel·lència i l’atracció de talent”

“L’obstinació d’aquest Consell és convertir la Comunitat Valenciana en una comunitat que abandere la transició cap a un nou model productiu. Per això, apostem per la ciència, l’excel·lència i l’atracció de talent, i aquest centre és un clar exemple del nostre compromís amb la innovació i la investigació de qualitat i al servei de la ciutadania”, ha explicat la consellera Bueno.

Per part seua, l’alcalde Carlos González, ha destacat que: “L’obertura del Centre d’Envelliment en un dels edificis del Campus Tecnològic donarà un gran impuls al projecte de l’equip de govern municipal d’Elx d’apostar per la investigació, el coneixement i la innovació com a motor de desenvolupament econòmic i per a aconseguir la diversificació del nostre teixit industrial. Elx liderarà una línia d’investigació internacional fonamental per al benestar futur de tota la població. A més, ho fa en un Parc Empresarial on estan despuntant projectes capdavanters relacionats amb la investigació aeroespacial, la robòtica, la medicina o la intel·ligència artificial.”