El nou Ecoparc d’Elx, el més modern de la Comunitat Valenciana, entrarà en funcionament el 3 abril

El nou Ecoparc d’Elx, el més modern de la Comunitat Valenciana, entrarà en funcionament el 3 abril

L’alcalde, Carlos González, i el regidor de Neteja, Héctor Díez, comproven l’evolució de les obres d’aquest servei situat al Parc Agroalimentari


El nou Ecoparc d’Elx entrarà en funcionament el pròxim 3 d’abril. Així ho han donat a conéixer l’alcalde, Carlos González, i el regidor de Neteja, Héctor Díez, juntament amb el delegat de la UTE Elx, Alberto Bleda, durant la seua visita al Parc Agroalimentari on han comprovat l’evolució de les obres d’aquest servei. El regidor il·licità ha explicat que “aquesta actuació forma part de les inversions que s’estan duent a terme dins de la contractació de Neteja del municipi que, alhora, està suposant una millora substancial en l’equipament, el rendiment i la dinàmica del funcionament d’un servei tan important per a la ciutat”.

“Es tracta d’un dels Ecoparcs més moderns de la Comunitat Valenciana amb categoria D, la màxima contemplada dins del Pla de Residus de la Generalitat, i constitueix una obligació que complim amb la posada en marxa a principis del mes d’abril d’aquest nou equipament”, ha destacat González, que ha explicat que s’ha actuat sobre una superfície de 3.600 metres quadrats amb una inversió de 540.000 euros.

A més, l’alcalde ha detallat que l’actual Ecoparc té una major capacitat i creix 1.200 metres quadrats respecte a l’anterior. “Aquestes instal·lacions comptaran amb 45 contenidors; 13 d’aquests seran de grans dimensions entre 10 i 26 metres cúbics, mentre que la resta seran de capacitats normals destinats a tota mena de residus”, ha afegit.

La capacitat anual de l’Ecoparc anterior era d’unes 500 tones i amb aquest esperem que es puga arribar a més de 1.200 tones”, ha indicat l’alcalde, que també ha recordat que, a més, Elx compta amb un altre ecoparc fix situat en Carrús.

A més, per a aconseguir afavorir el reciclatge de residus domèstics a la ciutat, complir el Pla de Residus i aconseguir els objectius marcats d’incrementar el reciclatge anualment, González ha apuntat que Elx compta amb nou punts nets de proximitat, sis d’aquests a les pedanies, així com dos punts nets mòbils que realitzen un recorregut per tot el terme municipal, cinc mini ecoparcs i cinc micro ecoparcs. “Tot això constitueix la dotació destinada al reciclatge derivada de la posada en servei de la nova contracta municipal de neteja i la finalitat és posar a la disposició dels il·licitanes i les il·licitanes tots els mecanismes necessaris per a afavorir el major reciclatge possible de residus domèstics”, ha apuntat.

El regidor il·licità destaca que “aquestes instal·lacions comptaran amb 45 contenidors; 13 d’aquests seran de grans dimensions entre 10 i 26 metres cúbics, mentre que la resta seran de capacitats normals destinats a tota mena de residus”

En aquesta nova instal·lació també es podran depositar els plàstics procedents del sector agrari mitjançant un acord amb Asaja que es materialitzarà el pròxim mes i, a més, es pretén fixar els límits per residu.

Per part seua, Bleda ha puntualitzat que “el que es pretén és posar en valor aquesta proximitat i facilitació perquè l’usuari puga separar bé els seus residus i aquests materials no vagen directament a una planta de tractament ja que dificultaria molt més el seu reciclatge”. Aquestes instal·lacions comptaran amb 45 contenidors; 13 d’aquests seran de grans dimensions entre 10 i 26 metres cúbics, mentre que la resta seran de capacitats normals destinats a tota mena de residus”.