Finalitza la redacció del projecte bàsic del Centre Sociocultural de Torrellano

Finalitza la redacció del projecte bàsic del Centre Sociocultural de Torrellano

L’alcalde, Carlos González, informa que l’Ajuntament tractarà de fer-se amb la totalitat de la parcel·la on s’alçarà l’equipament, ja que el seu 50% pertany a un col·lectiu que manifesta la seua intenció de cedir-la gratuïtament


La redacció del projecte bàsic del Centre Sociocultural de Torrellano ha finalitzat i serà presentat en breu als veïns en la Junta Municipal de la pedania. L’alcalde, Carlos González, acompanyat per l’edil de Joventut i de Cultura, Marga Antón, i pel pedani Juan Antonio Pomares, ha realitzat l’anunci durant la visita que ha realitzat a la nova Sala d’Estudi situada al carrer L’Alcúdia, a escassos metres de la Biblioteca Municipal José Fuentes, i enfront del solar on s’alçarà el futur equipament.

El regidor ha assenyalat que l’edifici aglutinarà serveis municipals i autonòmics en un mateix espai emblemàtic i que inclourà una sala d’actes amb més d’un centenar de places, perquè tota activitat social desenvolupada a Torrellano puga realitzar-se en una instal·lació que acollirà el mateix centre sociocultural, la biblioteca i la sala d’estudis de la pedania, una Oficina Municipal d’Atenció Ciutadana (OMAC), el consultori mèdic i una reguarda de la Policia Local, “la qual cosa donarà resposta a la principal necessitat que té la pedania”, ha agregat.

El regidor, acompanyat per l’edil de Joventut i de Cultura, Marga Antón, i del pedani Juan Antonio Pomares, visiten la nova Sala d’Estudi situada al carrer L’Alcúdia, prop de la Biblioteca Municipal José Fuentes

Després de l’elaboració del projecte bàsic, que va ser licitat per l’empresa municipal Pimesa, s’efectuarà immediatament l’estudi geotècnic i l’Ajuntament tractarà de fer-se amb la totalitat de la parcel·la rectangular on s’alçarà el Centre Social, entre els carrers Llibertat, L’Alcúdia, Astronautes i de la Violeta. Tal com ha explicat González, el 50% d’aquesta és de propietat municipal, si bé la meitat restant pertany a un col·lectiu que ha manifestat la seua intenció de cedir-la gratuïtament al Consistori. “Estem culminant els tràmits per a això”, ha informat, la qual cosa permetrà escometre la construcció d’aquest compromís amb els residents de Torrellano en una sola fase i no en dos com es preveia inicialment.

“Ara l’objectiu és obtindre la totalitat d’aquest sòl, cosa que, si no es produeix cap incidència, permetria iniciar la licitació de l’obra enguany i començar els treballs a finals de 2023 o, com a màxim, en el primer trimestre de 2024”, ha avançat.

Vint-i-cinc llocs i una inversió de 10.000 euros

Quant a la Sala d’Estudi ja oberta, encara que González ha reconegut la seua provisionalitat a l’espera de la materialització del Centre Sociocultural, compta amb 25 llocs susceptibles d’ampliació, lavabo i aire condicionat després d’una inversió de 10.000 euros per a adequar el mobiliari i xicotetes reformes del local de 90 metres quadrats que obrirà de huit del matí a huit de la vesprada.

“Les sales d’estudi tenen una gran acceptació i una alta demanda entre la joventut il·licitana”, ha recordat l’alcalde, i en aquest cas concret és una demanda dels joves de Torrellano, gestionada través del pedani, de posar en funcionament un espai complementari a la Biblioteca Municipal José Fuentes, inaugurada en l’anterior mandat.

González ha precisat que, com la resta de Sales d’Estudi de la localitat, els ordenances municipals s’encarregaran de l’obertura i del tancament, mentre que durant el seu horari d’ús serà autogestionada pels mateixos usuaris. “D’aquesta manera, comptem amb un nou equipament cultural dirigit als joves a Torrellano i que atén una demanda social important”, ha finalitzat.