IFA acull una nova edició de Futurmoda amb grans expectatives per al sector dels components del calçat

IFA acull una nova edició de Futurmoda amb grans expectatives per al sector dels components del calçat

L’alcalde, Carlos González, explica que la fira se celebra en un context positiu generat per la recent fira de Lineapelle i del calçat a Milà i per un exercici 2022 en el qual les exportacions de calçat han crescut amb força i s’han situat en els nivells previs a la pandèmia


La Institució Firal Alacantina (IFA) acull els dies 8 i 9 d’abril l’edició 49 de Futurmoda. Un certamen que se celebra amb grans expectatives per al sector dels components del calçat.

Així ho ha assegurat l’alcalde d’Elx, Carlos González, que hui, 6 de març, ha presentat aquesta edició juntament amb el president d’AEC (Associació Espanyola de Components del Calçat), Manuel Román, el director general de l’associació, Álvaro Sánchez, el president de Futurmoda, José Antonio Ibarra, i l’edil de Promoció Econòmica, Carles Molina.

“Aquesta edició de Futurmoda se celebra en un context positiu generat d’una banda per la recent fira de Lineapelle i del calçat a Milà i un exercici 2022 en el qual les exportacions de calçat han crescut amb força i s’han situat en els nivells previs a la pandèmia”, ha assenyalat González, que ha afegit que “això dona peu al fet que tinguem davant nosaltres una edició de Futurmoda que també considerem que estarà marcada per un caràcter positiu”.

Per part seua, Manuel Román ha agraït a l’Ajuntament la seua col·laboració amb AEC amb les ajudes als expositors a Futurmoda i amb altres ajudes per a la realització d’activitats de la seua associació.

Segons ha explicat el director del certamen, José Antonio Ibarra, “estem francament contents perquè estem eixint d’uns anys difícils i malgrat tot, els expositors continuen sent fidels a aquesta fira, la segona més important del sector després de Linepelle”.

El certamen, que presenta la temporada primavera-estiu 2024, es desenvoluparà al pavelló 2 d’IFA amb un total de 222 expositors que representen 310 signatures firmes i que en aquesta edició superen els 12.000 metres bruts d’exposició, més 2500 metres destinats a restauració i zones comunes.

Cal recordar que en la recent fira de Lineapelle a Milà va haver-hi un total de 18 expositors il·licitans. En Futurmoda hi ha 63 expositors d’Elx i represesenten 105 firmes de les 310 que exposen en la fira.

En aquesta edició es donaran cita empreses de tots els subsectors, inclosa la maquinària amb quasi 2.000 metres quadrats d’exposició.

Ibarra ha apuntat que, del total d’expositors, el 69% són empreses espanyoles i el 31% internacionals, procedents d’Itàlia, Portugal, França, Alemanya, Bangladesh i la Xina, la qual cosa consolida una oferta internacional majoritàriament europea.

Per sectors, els cuirs i pells representen el 31%; components el 22%; accessoris el 16%; tèxtils i sintètics el 14%, maquinària i tecnologia l’11%; prefabricats i acabats un 6% i productes químics un 4%.

“En comparativa amb edicions anteriors, Futurmoda torna a créixer tant en expositors com en superfície pel fet que comptem amb la maquinària”, ha indicat Ibarra.

Futurmoda, que se celebra el 8 i el 9 de març, compta amb un total de 63 expositors d’Elx i representa 105 firmes de les 310 que exposen en la fira
MAQUINÀRIA

El director ha assenyalat que Futurmoda compta novament en aquesta edició, amb la participació de les empreses de la maquinària, els instituts tecnològics, les certificadores, les consultores i els fabricants i comercialitzadors de tota mena de maquinària, equips, eines i solucions tecnològiques”. Firmes que treballen per a les grans marques del món de la moda, que són les que aporten el valor diferenciador a través de la incorporació dels últims avanços tecnològics i Know How.

Les empreses de la maquinària, presentaran les últimes novetats orientades a la producció avançada, entre les quals destaquen: la robotització, la sensorització, la fabricació additiva, la impressió 3D, la impressió directa, la interconnectivitat, el manteniment predictiu i el control de processos, que posa el focus d’atenció en les particularitats de la Indústria 4.0 en el sector del calçat.

La sostenibilitat i ecodisseny són un dels principals atractius de FUTURMODA. L’espai destinat als components i materials ecològics no ha deixat de créixer en els últims anys. Futurmoda Green Planet juga un paper indiscutible, en un moment en el qual els consumidors demanden un producte cada vegada més responsable i sostenible”, ha indicat.

La fira comptarà amb la participació dels instituts tecnològics del calçat i del tèxtil, de les consultores especialitzades en sostenibilitat i certificació de productes, així com amb les escoles i instituts d’Educació secundària que presentaran els últims programes formatius per al sector del calçat.

Mentrestant, Álvaro Sánchez ha destacat que en data de hui ja hi ha un important nombre de visitants registrats, per la qual cosa s’espera superar les xifres d’anteriors edicions.

Finalment, Manuel Román ha anunciat que el 28 de març tindrà lloc la presentació de les tendències Tardor-Hivern 2025-25 al Centre de Congressos.

TENDÈNCIES DE MODA

Es presenten les col·leccions per a la temporada Primavera Estiu 2024, predominaran materials reciclats alternatius que promouen el procés regeneratiu des de la perspectiva del disseny circular i el desenvolupament de nous productes més sostenibles de baix impacte”.

Materials amb colors hiperbrillants que prenen referència del món digital combinats amb neutres càlids per a donar el balanç entre el món digital i el món físic”. “Materials biofabricats, combinats amb els cuirs obtinguts de manera responsable”.

Destaquen els dissenys minimalistes, funcionals, modulars, protectors i resistents al clima. Torna l’estilisme vintage i bohemi amb siluetes dels anys 80, 90 i 2000.

Els components reciclats i responsables amb el medi ambient seran protagonistes en aquesta temporada. Així com els adorns metàl·lics reciclats i biològics amb influències tecnològiques i colors pastel cromàtics amb aspecte líquid.

Superfícies incrustades en pells, teixits i materials sòlids. Dissenys d’estructures basats en conceptes futuristes combinats amb fustes nobles. Teixits artesanals alegres i estimulants, combinats amb pells ecològiques en colors expressius i naturals. Veurem cromatisme i iridescències graduals de baix impacte en colors blaus, verds i grocs. El color clau per al 2024 serà l’apricot crush.