La Mostra de Rock Intercentres d’Elx plena l’hort de Baix en la seua primera edició

La Mostra de Rock Intercentres d’Elx plena l’hort de Baix en la seua primera edició

L’alcalde, Carlos González, i la regidora d’Educació, María José Martínez, feliciten els 140 estudiants que van interpretar temes musicals a l’històric recinte, en un projecte nascut a les escoles de rock de sis instituts del municipi


La Mostra de Rock Intercentres d’Elx va completar l’aforament de l’hort de Baix el dissabte 11 de març a la vesprada gràcies al talent de 140 estudiants que van demostrar les seues destreses musicals davant el nombrós públic, que ha retornat l’històric recinte enclavat al cor del palmerar a les seues millors èpoques gràcies a una iniciativa nascuda a les escoles de rock de sis instituts del municipi: Carrús, Misteri d’Elx, Sixto Marco, Torrellano, Cayetano Sempere i Periodista Vicente Verdú. L’alcalde, Carlos González, i la titular d’Educació, María José Martínez, van felicitar tant els alumnes com els professors implicats i, a més, van gaudir amb els concordes sorgits de guitarres elèctriques, baixos, bateries i fins i tot saxofons.

“Des de la Regidoria d’Educació valorem positivament la primera Mostra de Rock Intercentres d’Elx, que ha sigut un èxit de públic inesperat”, ha destacat Martínez, que ha al·ludit a la gran xifra de familiars i d’amics dels estudiants que s’han acostat a l’hort de Baix, cosa que ha donat lloc a un acte de convivència intergeneracional “on la música ens ha unit a tots i a totes i ha demostrat que a Elx existeix molt de talent, de cultura i de joves que necessiten aquests espais per a demostrar totes les seues inquietuds i sensibilitat”, ha manifestat. Per això, ha tingut paraules de gratitud “a totes les persones que han fet realitat aquest acte” de les diferents comunitats educatives: “Professorat i, sobretot, un alumnat que ha demostrat altíssim nivell i gran qualitat artística”.

L’orientador de l’IES Misteri d’Elx, Héctor Palazón, a més de reafirmar que la Mostra “ha superat totes les nostres expectatives”, ha dit que aquesta ha suposat una “trobada d’estils musicals, instituts i d’una manera de fer les coses encaminades al mateix propòsit: unir, incloure i exhibir les capacitats dels xics i les xiques dels centres de secundària, que tenen molt a compartir i a oferir”. Palazón va recordar que les escoles de rock i la Mostra van nàixer per diversió, però que ara són “un deure moral amb la música, l’educació i els estudiants”.

Un futur a tot ritme

La gran acceptació de l’esdeveniment l’ha catapultat a la probable organització de futures cites. Tal com va avançar el docent Paco Gimeno de l’IES Sixto Marco, en la presentació del passat dimarts a l’Ajuntament, per a la pròxima ocasió s’intentarà la participació de més centres de secundària. També es tractarà de desplegar activitats paral·leles de dinamització artística i cultural o l’obertura de sales d’assajos entorn d’unes escoles de rock de les quals ja estan eixint conjunts musicals, malgrat que porten prop de dos anys en funcionament, en el millor dels casos, com a projecte pedagògic i activitat extraescolar.

L’edil de l’àrea valora positivament la iniciativa, que que és “un èxit de públic inesperat” i l’enalteix perquè és un acte de convivència intergeneracional “on la música ens uneix i demostra que a Elx existeix molt de talent, de cultura i de joves que necessiten aquests espais per a demostrar totes les seues inquietuds i sensibilitats”

“La Mostra de Rock ha sigut espectacular de principi a fi”, ha dit l’alumne de l’IES Carrús Aitor García després de la seua actuació, que ha vaticinat que servirà de referent per a la cultura a Elx i per a la formació de noves bandes musicals de joves o d’adults i ha destijat que es repetisca “per molts anys més”. “Estem convençuts que ha sigut la primera però no l’última Mostra”, ha conclòs la regidora en aquest sentit.