La plaça de Baix acull una nova edició del Femin Festival amb les actuacions de ‘La Otra’, ‘Lolita Cromañón’ i ‘Hakuna Tanaka’

La plaça de Baix acull una nova edició del Femin Festival amb les actuacions de ‘La Otra’, ‘Lolita Cromañón’ i ‘Hakuna Tanaka’

El regidor d’Igualtat, Mariano Valera, convida els il·licitans i les il·licitanes a assistir a aquest esdeveniment emmarcat en els actes del Dia Internacional de la Dona i que és totalment gratuït


“El divendres 24 de març de 2023 a les 19.00 hores celebrarem la III edició del FEMIN FESTIVAL. Des de l’Ajuntament d’Elx i la Regidoria d’Igualtat-Casa de la Dona, hem tornat a organitzar aquesta nova edició per a continuar fomentant i reivindicant un espai de veus femenines”, ha anunciat l’edil d’Igualtat, Mariano Valera, que ha afegit que “durant aquesta legislatura l’equip de govern ha fet una aposta decisiva perquè la presència de les dones siga una constant i siga obligatori en els diferents esdeveniments o expressions culturals i sempre hi haja igualtat de tracte entre homes i dones, de manera transversal tal com ho indica el nostre Pla d’Igualtat per a la ciutadania”.

La Otra

Aquesta tercera edició del FEMIN FESTIVAL estarà encapçalat per l’artista dins del panorama nacional La Otra. La Otra va començar camí en 2011 amb la seua primera maqueta Amanecer Luchando. En 2015 va publicar el seu primer disc Pa’fuera y pa’dentro, finançat a través d’un micromecenatge. Amb una segona i reeixida campanya de finançament col·lectiu, va arribar en 2018 Creciendo, segon LP; aquesta vegada en format banda, que va donar pas a la creació d’una banda de dones que va acompanyar Isa durant 2 anys. Aquell primer projecte de banda (Las locas del Co.) va acabar en 2019 i La Otra va evolucionar llavors per a convertir-se en el projecte que combina hui el format en banda amb l’-original i més íntim- format acústic.

Isabel Casanova, -Isa- cantautora nascuda a Madrid en 1992. L’eslògan dels 70′ que diu “el personal és polític” encerta bastant a descriure les cançons d’aquesta artista que des del principi entén l’art de la mà amb el compromís. La Otra pren la paraula amb ironia i mirada crítica però també d’una manera intimista. Més enllà de les lletres, destaca una veu dolça sobre un so que ha anat evolucionant de l’acústic més senzill cap a una mescla d’influències que van des de grans clàssics llatinoamericans (com Mercedes Sosa, Chavela Vargas, Violeta Parra, Víctor Jara o Silvio Rodríguez) fins al hip hop i passa per una mescla de gèneres com el pop, reggae, soul, funk, neo-soul, r’nb

Lolita Cromañón

Banda alacantina de garage galàctic en castellà, composta per Jessie a la veu, Gabi (guitarra i cors), Edu (bateria) i Romain (Baix). El seu primer treball homònim, Lolita Cromañón (2016), va ser produït per Santiago Campillo, que va guiar el procés d’enregistrament i va col·laborar en algun tema i directes. Des del seu començament han comptat amb molt bona crítica i acolliment per part del públic i ha arribat a telonear bandes com Los Zigarros (2015), Cycle (2016), Vinila Von Bismark & The Lucky Daus (2011) o L.A. (2012), i tocar en sales com Sirocco (Madrid), Garage Beat Club (Múrcia), Stereo (Alacant i Múrcia) i fins i tot a la Sala Marco Aldani de Madrid per a un espot de Coca-Cola.

Hakuna Tanaka

Hakuna Tanaka és una Mc que naix a Alacant i es mou en el món del hip-hop des de molt primerenca edat, després d’un llarg viatge per Alemanya (Berlin) des d’on va traure la seua primera maqueta Rapapaduras y Rapandriddims, torna al campament base on es va criar, Torrellano (Elx) i comença el seu camí en el món dels directes.

El seu rap sona amb un estil molt personal, en els seus vídeos podem veure la naturalitat amb la qual es mou i s’expressa, és 100% actitud als escenaris on es mou en ritmes de hip-hop, reggae i rock, amb lletres reivindicatives, antifeixistes i políticament incorrectes per a oïdes sensibles. El seu primer treball més professional al costat de la discogràfica Maldito Records i el productor Javier Abreu, amb col·laboracions que, en algunes ocasions poc tenen a veure amb el rap com En Primera Persona  amb Txus (Dissidència) fan que les seues cançons sonen fresques, uneixen diferents gèneres musicals i creen la seua pròpia essència.

La cita del Femin Festival 2023, l’entrada del qual és gratuïta, serà aquest divendres a les 20 hores a la plaça de Baix, un espai que volem que siga el centre de la reivindicació de la igualtat real i efectiva.