La Regidoria de Cultura convoca el III Premi d’Investigació Arxiu Històric Municipal d’Elx

La Regidoria de Cultura convoca el III Premi d’Investigació Arxiu Històric Municipal d’Elx

L’edil de l’àrea, Marga Antón, informa que enguany s’introdueix com a novetat un accèssit de 500 euros al segon millor projecte


La Regidoria de Cultura i l’Arxiu Històric Municipal d’Elx (AHME) han convocat la tercera edició del Premi d’Investigació Arxiu Històric Municipal d’Elx. Com a novetat enguany, a més del guardó de 2.500 euros, s’ha introduït un accèssit de 500 euros al segon millor projecte, tal com ha informat la titular de Cultura de l’Ajuntament, Marga Antón.

Els interessats a participar hauran de tindre una titulació universitària de grau superior i no podran superar els 35 anys en el moment de la concessió del premi. La proposta del projecte, en forma de memòria, s’haurà de presentar fins al 14 de maig en la Seu Electrònica del Consistori il·licità. En aquesta, s’hauran d’explicar els objectius i les fonts documentals a utilitzar, la metodologia a desenvolupar i la bibliografia necessària.

La persona guanyadora tindrà fins al 26 de desembre de 2023 per a finalitzar el seu projecte amb fons de l’AHME, independentment de la seua cronologia, naturalesa, suport o matèria. Les bases detallades es troben disponibles en el Butlletí Oficial de la Província (BOP) de 10 de març de 2023.

Els guanyadors de la primera i de la segona edició d’aquest premi d’investigació històrica van ser Borja Rodríguez i Rosa González, pels seus treballs De villa a ciudad. El sexenio democrático en Elche (1868-1874) i Descubriendo la enseñanza ilicitana desde 1870 al 1910, respectivament.