La Regidoria de Cultura dona suport al I Premi Internacional d’Assaig Pedro Salinas impulsat per la UNED per a incentivar les humanitats

La Regidoria de Cultura dona suport al I Premi Internacional d’Assaig Pedro Salinas impulsat per la UNED per a incentivar les humanitats

L’edil de Cultura, Marga Antón, i el director del Centre Associat d’Elx, Francisco Escudero, presenten la iniciativa el premi de la qual està dotat de 2.000 euros


La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Elx secunda amb una dotació econòmica de 2.000 euros el I Premi Internacional d’Assaig Pedro Salinas impulsat per la UNED il·licitana per a incentivar el camp de les humanitats. L’edil d’àrea, Marga Antón, al costat del director del Centre Associat la UNED d’Elx Pedro Salinas, Francisco Escudero, ha presentat les bases del certamen.

Tal com ha explicat Antón, “el sentit d’aquest premi procedeix de la mà de Pedro Salinas, que va ser un poeta, assagista, autor teatral, acadèmic i il·lustre representant de la Generació del 27, que fomenta la creació literària en la seua faceta d’assaig i la investigació en les disciplines humanístiques.

L’edil ha recordat que aquesta iniciativa entronca amb el nomenament de la biblioteca municipal de l’Altet que porta el nom de l’escriptor.

Així mateix, Escudero ha aclarit que aquests premis van nàixer del passat estiu després de l’acord que va tindre la UNED amb la família del poeta, en el qual s’inclouen una sèrie d’activitats culturals per a promocionar la seua figura amb un premi literari.

El termini de presentació de treballs s’obri des de hui, 16 de març, fins al 30 de juny, i es podran enviar a través de la web de la UNED d’Elx, info@elx.uned.es

La convocatòria dels premis tindrà un període biennal, serà cada dos anys. L’objectiu és que dins de quatre anys, en 2027, coincidisca amb el centenari de la Generació del 27.

Terminis i jurat

Qualsevol persona adscrita a la UNED podrà participar en qualsevol de les seues àrees, departaments o serveis i en qualsevol dels centres a Espanya i a l’estranger.

Les característiques de les obres han de ser en format assaig literari i relatiu a qualsevol de les disciplines concebudes com a Arts i Humanitats: Antropologia Social i Cultural, Filosofia, Geografia en Història, Història de l’Art, Llengua i Literatura Espanyoles, Llengua, Literatura i Cultura Angleses.

El jurat estarà compost per l’edil de Cultura; el doctor en Filologia i coordinador de l’aula UNED a Torrevella, Jesucristo Riquelme; el gestor cultural de l’Institut Cervantes a Manila, José María Fons Guardiola; l’escriptora amb el premi de la Cultura Alacantina 2022, Paz Castellón; la periodista i presidenta de l’Associació d’Informadors d’Elx (AIE), María Teresa Bolívar; i el mateix Escudero.

El termini de presentació s’obri des de hui, 16 de març, fins al 30 de juny i les obres es podrà enviar a través de la web de la UNED d’Elx, info@elx.uned.es

Beca d’investigació

A més, el director de la UNED ha presentat una altra de les activitats culturals que és una beca d’investigació per a incentivar la investigació en el camp de les humanitats. Compta amb la col·laboració de la mateixa família del poeta, amb una aportació econòmica de 2.000 euros, representada pel net, Carlos Marichal Salinas, doctor en Història per la Universitat de Havard i Investigador Emèrit del Col·legi de Mèxic.

El jurat per a la beca serà el degà de la facultat de Filologia de la UNED Central, Rubén Chacón; el doctor, Carlos Marichal; el doctor en Filologia, Jesucrist Riquelme; el periodista i vicepresident de l’AIE, Gaspar Maciá; el doctor en Filosofia i Lletres, i exdirector de la UNED, Manuel Rodríguez; i Francisco Escudero.

El termini de presentació s’obri des de hui, 16 de març, fins al 30 d’octubre, i es pot enviar a través del correu electrònic de la UNED.