La Regidoria d’Igualtat inaugura el primer Punt Violeta a l’institut Montserrat Roig per a lluitar contra la violència masclista

La Regidoria d’Igualtat inaugura el primer Punt Violeta a l’institut Montserrat Roig per a lluitar contra la violència masclista

El regidor de l’àrea, Mariano Valera, agraeix la gran implicació de tota la comunitat educativa i explica que “no només va dirigida a les víctimes de violència masclista, sinó a totes les persones que vulguen ser part d’un canvi estructural de la societat on la igualtat siga real i efectiva”


L’institut Monserrat Roig ha inaugurat el primer Punt Violeta impulsat per la Regidoria d’Igualtat per a lluitar contra la violència masclista. A l’acte ha assistit l’edil de l’Igualtat de l’Ajuntament d’Elx, Mariano Valera, que ha explicat que “aquesta acció és el reflex que la societat està farta que la violència contra les dones prosseguisca i no volem permetre cap falta de respecte cap a cap persona que té tot el dret a viure tranquil·la”.

El regidor ha qualificat aquest Punt Violeta com “una referència dins del món educatiu” i ha agraït a tota la comunitat educativa, tant a l’Associació de Pares i Mares com a l’equip de professorat i a l’alumnat, per “tirar avant aquesta iniciativa, que no només va dirigida a les víctimes de violència masclista, sinó a totes les persones que vulguen ser part d’un canvi estructural de la societat on la igualtat siga real i efectiva”.

A través d’aquest espai, l’alumnat podrà aclarir els seus dubtes sobre aquest problema i compartir els seus temors d’una forma discreta, per a així ser informats de com fer front a situacions de desigualtat.

Segons ha assenyalat Valera, per a l’alumnat aquest nou punt “suposa un espai segur i acollidor per a qualsevol persona que se senta desprotegida davant un atac de tipus sexual o d’identitat de gènere”.

Valera ha explicat que “a més de ser lloc on poder trobar recursos i informació sobre aquest tema, també és un punt de suport emocional on es pot parlar i les persones afectades podran ser escoltades i no sentir-se soles”.