L’alcalde assegura que “aquesta edició de Futurmoda suposa la consolidació de la recuperació del sector que torna a xifres de 2019”

L’alcalde assegura que “aquesta edició de Futurmoda suposa la consolidació de la recuperació del sector que torna a xifres de 2019”

El regidor il·licità, Carlos González, inaugura a IFA al costat del regidor de Promoció Econòmica, Carles Molina i del conseller d’Economia Sostenible, Rafa Climent, la 49 edició d’aquest Saló Internacional de la Pell, els Components i la Maquinària per al Calçat i la Marroquineria


“La 49 edició de Futurmoda significa la consolidació d’aquest certamen perquè hi ha més expositors i més superfície, cosa que és un bon indicador de la salut d’aquest sector”, ha declarat l’alcalde, Carlos González, durant la inauguració d’aquest Saló Internacional de la Pell, els Components i la Maquinària per al Calçat i la Marroquineria, que ha tingut lloc al pavelló firal de la Institució Firal d’Alacant (IFA) amb un total de 222 expositors que representen 310 firmes expositores, de les quals 105 són il·licitanes, i que enguany superen els 12.000 metres bruts d’exposició, més 2500 metres destinats a restauració i zones comunes.

També ha assistit a aquesta trobada, el regidor de Promoció Econòmica, Carles Molina, el conseller Rafa Climent, el director de Futurmoda, José Antonio Iborra, el president de l’Associació Espanyola d’Empreses de Components i Maquinària per al Calçat AEC, Manuel Román, i el director de AEC, Álvaro Sánchez.

“Després de la pandèmia, les exportacions del sector tornen a xifres 2019, que va ser un any excel·lent i, per tant, després d’haver tingut l’oportunitat de parlar amb expositors, estic convençut que aquesta edició de Futurmoda suposarà la consolidació de la recuperació del sector que és el motor de l’economia de la nostra ciutat i de la Comunitat Valenciana”, ha assenyalat l’alcalde, que ha destacat la important presència d’empreses il·licitanes de components, que són el 70% de la fira i un sector rellevant per a la creació d’ocupació del municipi.

González destaca la importància del sector com el motor de l’economia d’Elx i de la Comunitat Valenciana i posa en relleu la presència de les empreses il·licitanes, que són el 70% de la fira
Un fira dinamitzadora

Per part seua, el conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent ha destacat les positives expectatives de la present edició de Futurmoda, “amb més expositors i més superfície d’exposició” i ha reivindicat el paper de les fires “com un element dinamitzador de la nostra economia i dels sectors productius”.

Climent ha posat en valor les positives xifres d’exportació i l’aposta de les empreses de la Comunitat Valenciana per la internacionalització. “En 2022 les exportacions de la Comunitat Valenciana tornen a registrar un nou màxim històric, amb prop de 40.000 milions d’euros, una xifra molt positiva que té una gran incidència en la nostra economia. En el cas del calçat, les exportacions han aconseguit un valor de 1.367,4 milions d’euros en 2022, la qual cosa representa un increment del 17,4% respecte a l’any anterior”.

Ha afegit l’aposta de la Conselleria per la internacionalització que passa per augmentar les empreses que aposten per l’exportació a través de programes concrets, com ara el Pla de Promoció Exterior del Ivace, amb més de 60 accions per a facilitar a les empreses la seua eixida a l’exterior a través de nous contactes comercials.

Climent ha defensat l’esforç realitzat per la Generalitat per a sanejar la Institució Firal Alacantina, que va tancar l’any 2022 amb més de 30.000 euros en positiu.“IFA està funcionant molt bé i des del sector públic, de connivència amb el món empresarial, estem veient la llum després d’una etapa fosca i el que volem és continuar treballant perquè IFA siga eficient i sobretot rendible per a les comarques d’Alacant ”, ha assenyalat.