L’alcalde defineix l’FP com “una palanca de transformació econòmica per a la societat” que facilita als joves l’accés ràpid a l’ocupació de qualitat

L’alcalde defineix l’FP com “una palanca de transformació econòmica per a la societat” que facilita als joves l’accés ràpid a l’ocupació de qualitat

Carlos González va participar en l’acte de graduació de l’alumnat dels CFGS de Turisme de l’IES Tirant lo Blanc, al costat del director general d’FP, Manuel Gomicia, de l’edil d’Educació, María José Martínez, i de la responsable del centre públic, Laura Paco


L’alcalde, Carlos González, va afirmar durant la graduació de l’alumnat dels Cicles Formatius de Grau Superior (CFGS) de la família d’Hostaleria i Turisme de l’IES Tirant lo Blanc que la Formació Professional (FP) s’ha convertit en “una palanca de transformació econòmica per a la societat” que facilita els joves l’accés ràpid a llocs de treball de qualitat.

El regidor, que va participar en l’esdeveniment celebrat a la Sala d’actes Marta Expósito García de l’esmentat institut, al costat del director general d’FP, Manuel Gomicia; de l’edil d’Educació, María José Martínez; de la directora del centre públic, Laura Paco; i de la responsable dels seus cicles formatius, Gloria Ferrandis, a més de tutors i docents, dels mateixos estudiants i dels seus familiars, va remarcar que les titulacions que combinen teoria i pràctica són una “eina que millora l’ocupabilitat”.

González, que va mostrar el seu agraïment a la comunitat educativa del Tirant lo Blanc per la invitació a la vetlada i va emfatitzar la seua importància, i a Gomicia per la seua presència a Elx, va reafirmar que “l’ensenyament és una de les grans inquietuds d’aquest Equip de Govern”, amb especial sensibilitat per la FP mitjançant un Consell Municipal específic constituït en 2019. Així mateix, va traslladar la seua enhorabona als 31 estudiants dels CFGS de Gestió de Allotjaments Turístics, en Agències de Viatges i Gestió d’Esdeveniments, i en Guia, Informació i Assistències Turístiques de l’IES Tirant lo Blanc que han conclòs la seua instrucció a l’aula i que ara inicien la Formació en Centres de Treball (FCT), les pràctiques en empreses que caracteritzen l’FP.

Carlos González va participar en l’acte de graduació de l’alumnat dels CFGS de Turisme de l’IES Tirant lo Blanc, al costat del director general d’FP, Manuel Gomicia, de l’edil d’Educació, María José Martínez, i de la responsable del centre públic, Laura Paco

“Heu optat per uns estudis vinculats al turisme que capaciten per a entrar al mercat laboral en un context que està donant símptomes positius”, va dir González als graduats, perquè tal com va manifestar, el sector “es troba en un moment àlgid” a l’àmbit autonòmic i nacional després del drama de la pandèmia. Però, també, en l’àmbit local en recordar que actualment el municipi “està apostant pel turisme”. En aquest sentit, González va emplaçar en l’última edició de FITUR al fet que en cinc anys el 15,5% de la riquesa de la localitat i el 18% de les seues ocupacions provinguen d’activitats turístiques.

Gomicia, per part seua, va donar les gràcies al professorat “pel seu esforç” i als progenitors per “ser clau” en el procés d’adquisició de coneixements i va assegurar que en el segle XXI és necessari formar-se de manera contínua, cosa que, va assegurar, “pot ser molt divertit i un camí adequat per al futur personal i professional”. Mentre que la directora de l’IES Tirant lo Blanc va lloar l’actitud exhibida pels graduats en cada matèria i en totes les activitats i projectes proposats pel centre educatiu.

“Finalitza una etapa de la vostra vida i ara s’obri una altra nova”, va recalcar Paco. Unes paraules que van prendre forma quan diversos alumnes es van dirigir al públic per a relatar la seua experiència acadèmica en aquests cicles formatius i, principalment, en l’instant en què tots van arreplegar les seues orles, entre víctors i aplaudiments, de mans de Ferrandis i dels tutors Raúl Sòria i Salvador Llopis.