L’alcalde es reuneix amb empresaris turístics d’Elx per a analitzar les propostes del sector i potenciar el turisme a la ciutat

L’alcalde es reuneix amb empresaris turístics d’Elx per a analitzar les propostes del sector i potenciar el turisme a la ciutat

El regidor il·licità, acompanyat del regidor de Turisme, Carles Molina, trasllada a AETE que els projectes del Pla Estratègic de Turisme es redactaran enguany i entraran en funcionament en 2024


L’alcalde, Carlos González, i el regidor de Turisme, Carles Molina, han mantingut una trobada amb empresaris turístics d’Elx per a analitzar les propostes del sector i potenciar el turisme a la ciutat. Durant la reunió mantinguda a la Sala del Consell, el regidor il·licità ha traslladat a membres de l’Associació d’Empreses Turístiques d’Elx (AETE), presidida per Rafael Blanquer, que els projectes del Pla Estratègic de Turisme entraran en funcionament l’any vinent.

González ha destacat la posada en marxa d’aquest pla que contempla una trentena d’accions a través d’experiències innovadores i consumibles que permetran atraure més turistes a Elx. En aquest sentit, ha assegurat que “2023 va ser l’any de redacció d’aquests projectes i 2024 quan s’executaran”.

En aquesta cita també s’han abordat, a proposta dels empresaris, la construcció del futur Palau de Congressos, la necessitat d’allotjaments per a estudiants universitaris, la millora de senyalitzacions de l’AVE a la carretera i les gestions que s’estan realitzant per al retorn de la Dama a Elx.

Durant la cita mantinguda a la Sala del Consell s’han abordat també altres qüestions com la construcció del futur Palau de Congressos o el projecte de remodelació del MAHE

Quant al futur Palau de Congressos, el responsable de l’Equip de Govern ha recordat que l’Ajuntament d’Elx va traslladar fa uns dies a la Diputació Provincial les característiques bàsiques amb les quals hauria de comptar l’edifici. Entre les necessitats destaquen 1.500 butaques, cinc sales addicionals, una sala expositiva d’entre 1.800 i 2.000 metres quadrats i un aparcament subterrani de 400 places.

De la mateixa manera, l’alcalde ha destacat la previsió que a finals de 2023 concloguen les obres del projecte de remodelació del Museu Arqueològic i d’Història d’Elx (MAHE) que permetrà dur a terme actuacions com una gran exposició temporal entorn de la cultura ibera.