L’OMIC d’Elx ix al carrer per a commemorar el Dia Mundial dels Drets del Consumidor amb més de 2.500 consultes ateses en 2022

L’OMIC d’Elx ix al carrer per a commemorar el Dia Mundial dels Drets del Consumidor amb més de 2.500 consultes ateses en 2022

L’edil de l’àrea, Mariola Galiana, informa a la taula informativa instal·lada a la plaça de Baix que l’any passat es van recuperar per als consumidors il·licitans uns 168.000 euros, i que les elèctriques aglutinen el major nombre de queixes de la ciutadania i desbanquen el sector de les telecomunicacions


L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) d’Elx ha eixit al carrer amb una taula informativa a la plaça de Baix per a commemorar el Dia Mundial dels Drets de les Persones Consumidores, amb 2.510 consultes ateses en 2022. La regidora de l’àrea, Mariola Galiana, acompanyada per la inspectora de consum Susana Martínez, ha explicat que d’aquestes peticions d’informació a aquest servei gratuït situat a la replaceta de l’Espart, 1.772 van ser tramitats com a expedient de reclamació i es van recuperar uns 168.000 euros per als consumidors.

Tal com ha destacat la titular de Consum de l’Ajuntament il·licità, per primera vegada es desbanquen les telecomunicacions i les consultes més nombroses durant l’exercici passat a l’OMIC d’Elx, entorn de 440, van ser les relatives al subministrament elèctric. Les companyies del sector van ser les que van sumar major xifra de reclamacions per part de la ciutadania il·licitana a causa de l’increment de preus o dels canvis en les condicions de contractació, ha assenyalat Galiana.

Així mateix, en 2022 es va observar l’increment del nombre de consultes i reclamacions relatives a la factura del gas pel denominat “topall del gas”. I també a les asseguradores en general, cosa que demostra que “les persones cada vegada som més conscients dels drets que ens assisteixen i fem ús de l’OMIC”, ha dit l’edil.

“És important informar-nos dels nostres drets i, posteriorment, si hi haguera qualsevol perjudici, efectuar una reclamació”, ha reiterat l’edil, que ha recordat que a l’hora d’adquirir un producte o servei sempre cal demanar factura, a més de conéixer prèviament la política de devolució dels establiments, especialment els en línia. “Hem de cerciorar-nos que els comerços en línia tinguen el seu domicili a Espanya o a la Unió Europea”, ha recalcat, ja que no és possible tramitar reclamacions a negocis que s’emparen en legislacions extracomunitàries.

La regidora ha conclòs i ha agraït i ha felicitat tot l’equip de l’OMIC “per la seua gran labor cap als il·licitans i les il·licitanes”, que ha informat aquells que s’han acostat al punt informatiu de la plaça de Baix del treball desenvolupat per aquest servei públic i de consells sobre consum.