Mobilitat organitza tres jornades de promoció infantil de la bicicleta a través del Bicifest

Mobilitat organitza tres jornades de promoció infantil de la bicicleta a través del Bicifest

La regidora de Mobilitat, Esther Díez, ha presentat BiciFest, la festa de la mobilitat familiar que tindrà lloc entre els mesos de març i maig als barris del Pla – Sector V, Altabix i la plaça de Baix


La regidora de Mobilitat, Esther Díez, ha explicat que “hem organitzat Bicifest, tres jornades lúdiques per a promoure l’ús de la bicicleta entre xiquets i xiquetes a partir dels tres anys amb l’objectiu de promocionar l’ús d’aquest vehicle alternatiu entre els més xicotets i conscienciar les famílies sobre els beneficis de la mobilitat sostenible”.

Les jornades arranquen el dissabte 18 de març al carrer Capità Antoni Mena, al costat de les pistes esportives del Pla, en horari de 10 a 13 hores. La següent activitat tindrà lloc el 29 d’abril al carrer Manuel Garrigós Alberola, al costat del jardí de les Cultures, i l’última d’aquestes se celebrarà el 14 de maig a la plaça de Baix.

Díez ha indicat que “BiciFest comptarà amb un circuit d’habilitats per a tota la família, tallers de confecció de xapes sobre educació viària i mobilitat, tallers de sensibilització de seguretat viària a través de l’ús d’ulleres d’efectes estupefaents o tallers de dibuix d’educació viària a càrrec de l’Escola d’Educació Viària Pedro Tenza”.

“A més de la posada en marxa dels nous carrils bici i de l’ampliació de serveis, com és el cas de Bicielx, des de la Regidoria de Mobilitat considerem fonamental promoure també la formació i l’ús de la bicicleta, context en el qual s’emmarquen aquestes jornades que són gratuïtes i no necessiten d’inscripció prèvia”, ha afirmat Díez.

En aquest sentit, la regidora ha assenyalat que “el foment de la mobilitat ciclista és clau per a la reducció d’emissions contaminants al nostre municipi” i ha recordat “el poder transformador de la bicicleta, els beneficis de la qual arriben no només a les persones usuàries, sinó al conjunt de la ciutadania gràcies als entorns més nets i saludables”.