Naix el moviment ‘Cultural’ del camp d’Elx amb el festival ‘FOBA. Racons CultRurals’

Naix el moviment ‘Cultural’ del camp d’Elx amb el festival ‘FOBA. Racons CultRurals’

Felip Sánchez, regidor de Desenvolupament Rural: “El festival té l’objectiu de dinamitzar les pedanies de la Foia i de la Baia a través d’actuacions i d’activitats culturals obertes i gratuïtes”


ACD La Foia i Baia Jovens, en col·laboració amb la Regidoria de Desenvolupament Rural, organitzen el primer festival ‘FOBA. Racons CultRurals’, com a punt de partida del moviment ‘CultRural’ del Camp d’Elx.

Tal com ha explicat el regidor de Desenvolupament Rural, Felip Sánchez, “aquest festival té l’objectiu de dinamitzar les pedanies de la Foia i de la Baia a través d’actuacions i d’activitats culturals de diverses classes obertes i gratuïtes. Aquesta iniciativa busca també donar a conéixer les nostres pedanies i el nostre entorn rural, posar en valor el Camp d’Elx i els seus valors”.

Els dies 10 i 11 de març, a la Foia i a la Baia respectivament, FOBA iniciarà la seua marxa amb un format diferent i atrevit. Es realitzaran actuacions de 20 minuts en diferents racons de cada pedania, seguint una ruta marcada per l’organització. D’aquesta manera convertirem zones de la Foia i de la Baia en ‘FOBA.Racons CultRurals’.

Una manera alternativa de gaudir d’una varietat d’artistes locals, que amb la seua solidaritat faran que la cultura s’estenga durant aquests dos dies.

Així, el divendres 10 de març a la Foia FOBA començarà a les 20.00 hores amb una batucada què donarà pas a les 20.30 hores a Maleïts feixistes, una performance de José Antonio Quesada basada en la seua última novel·la del mateix nom ambientada en la crisi del 2008 al Camp d’Elx.

A les 21.00 hores arribarà de la música del duo ‘The Corbe’ format per Alba i Erica que defineixen el seu estil com a indie-rock. Seguirem amb la ruta per a veure a les 21.30 hores el Teatre d’ombres xineses a càrrec d’Alexandria Cultural, un gènere que s’interpreta amb siluetes i divulga coneixements, promou valors culturals i aporta diversió.

A les 22.00 hores serà el torn de ‘Carob Tree’, un grup de rock alternatiu format per Lucas, Estela, David i Ángel. I per a finalitzar, a les 22.30 hores Paco Taco tancarà la jornada amb un monòleg ple d’autocrítica i d’humor.

L’endemà, el dissabte 11 de març, serà el torn de gaudir de la segona jornada de FOBA a la Baia. A les 20.00 hores començarà una batucada i després d’aquesta, a les 20.30 hores, escoltarem el grup ‘D’Pakos’ compost per Francisco Morillas Jiménez i Francisco Agulló Mateo que reivindiquen la música en directe.

A les 21.00 hores Sonia Rosillo ens delectarà amb els Contes de Pell i Lluna, relats amb diferents temàtiques que ens tocaran l’ànima. Continuarà a les 21.30 hores amb la música del cantautor José Moreno, artista de la terra que de nou mostra la seua veu i la seua música amb una selecció dels seus millors temes.

A les 22.00 hores és el torn d’Orxata, un sainet a càrrec d’Asprella Teatre. I per a finalitzar, a les 22.30 hores serà Esther Quiles, cantautora il·licitana, que delectarà amb el seu estil independent i marcadament personal.

FOBA Racons CultRurals compta amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Elx a través de la Regidoria de Desenvolupament Rural i de Zodiak, empresa de so professional. I de tots els artistes que de manera desinteressada participen en aquesta primera edició.

ACD La Foia i Baia Jovens agraeixen totes les persones voluntàries implicades en la iniciativa i animen veïnes i veïns de tot el municipi a vindre a gaudir de la cultura i l’oci d’una forma dinàmica, diferent i atrevida al Camp d’Elx.