Projecte Amaltea, ASFEME i la Fundació Salut Infantil reben el Segell Empresa Conciliadora de la Regidoria d’Igualtat

Projecte Amaltea, ASFEME i la Fundació Salut Infantil reben el Segell Empresa Conciliadora de la Regidoria d’Igualtat

Els regidors d’Igualtat i de Promoció Econòmica, Mariano Valera i Carles Molina, participen en l’entrega dels guardons, celebrada al Centre de Congressos Ciutat d’Elx


El merescut reconeixement a l’excel·lència en conciliació personal, laboral i familiar ha viscut la seua posada de llarg al Centre de Congresso Ciutat d’Elx. La Regidoria d’Igualtat Casa de la Dona ha entregat a les instal·lacions de Porta de la Morera el guardó anual Segell Empresa Conciliadora a Projectes Amaltea, a l’Associació de Familiars i Persones amb Malaltia Mental de la Província d’Alacant (ASFEME) i a la Fundació Salut Infantil per treballar la conciliació més enllà del que exigeix la legislació.

El titular d’Igualtat de l’Ajuntament d’Elx, Mariano Valera, acompanyat per l’edil de Promoció Econòmica, Carles Molina, per la catedràtica de Dret de la Universitat d’Alacant (UA), Carmen Viqueira, i per responsables i representants de les mercantils distingides, ha recordat que, des que el Govern Local va posar en marxa el Segell en 2017, una vintena de microempreses, pimes i companyies han sigut premiades per les seues bones pràctiques de recursos humans sobre aquest tema i ha servit per a motivar els treballadors i per continuar “desenvolupant la igualtat real i efectiva en tots els sectors i que les dones i els homes tinguen les mateixes condicions”.

En aquest sentit Viqueiro, que ha donat durant l’acte una conferència sobre la matèria, ha destacat que les bones polítiques de conciliació dins de les empreses es tradueixen en beneficis com ara major productivitat, menor absentisme i major salut laboral, estalvi en costos de selecció i formació, ja que signifiquen equips estables i satisfets, facilitat per a retindre el talent i una prestació dels seus serveis. “Sobre la política de conciliació gran part de la igualtat en l’empresa”, ha expressat.

La catedràtica Carmen Viqueiro ofereix una conferència durant l’acte, i destaca que les bones polítiques de conciliació es tradueixen en beneficis com ara major productivitat, menor absentisme, equips satisfets i facilitat per a retindre el talent

El regidor de Promoció Econòmica ha assenyalat que “Elx està a l’avantguarda de les empreses, i que no es pot quedar arrere en conciliació”, per la qual cosa ha recalcat la importància del Segell Empresa Conciliadora i agraït a Casa de la Dona la iniciativa. Per part seua, Gómez ha explicat que “implantar aquesta mena de mesures respon, d’una banda, a empatitzar amb els treballadors, ja que entenem que poden beneficiar tota la societat”, i que les microempreses com la seua, encara que són poc visibles, tenen el potencial d’implantar-les.

“Des de l’Ajuntament volem agrair a les tres empreses guardonades en aquesta edició per les seues destacades mesures de conciliació dins de les seues plantilles i per comptar amb un potent Pla d’Igualtat, que intentem que tinguen totes per a poder desenvolupar estratègies en aquest sentit”, ha manifestat Valera abans de l’entrega d’uns guardons, que han coincidit amb la programació d’activitats que, des de la Regidoria d’Igualtat, Casa de la Dona ha dissenyat per a tot el mes de març amb motiu del 8M, que es va commemorar amb l’acte institucional i la multitudinària manifestació, que va tenyir de morat els carrers de la ciutat per la igualtat de gènere.