Una exposició mostra les 25 actuacions dels EDUSI per a modernitzar Elx i reduir els desequilibris socials i urbans

Una exposició mostra les 25 actuacions dels EDUSI per a modernitzar Elx i reduir els desequilibris socials i urbans

La plaça del Congrés Eucarístic acull uns panells que expliquen a la ciutadania els projectes que l’Ajuntament està impulsant juntament amb la Unió Europea per a fer un municipi més sostenible, innovador, just i respectuós amb el seu patrimoni cultural i natural


La plaça del Congrés Eucarístic acull una exposició en la qual es mostren les actuacions que s’estan duent a terme a través dels fons EDUSI, dotats de 30 milions d’euros (cofinançats al 50% per l’Ajuntament) destinats a millorar la vida dels habitants d’Elx des de la sostenibilitat, la innovació tecnològica i la igualtat social.

L’alcalde, Carlos González, acompanyat per la regidora d’Urbanisme i Fons Europeus, Ana Arabid, i per la de Mobilitat, Esther Díez, han inaugurat aquesta exposició que està composta per nou panells en els quals es plasmen les 25 operacions que s’estan duent a terme al municipi.

“Convide la ciutadania a visitar aquesta exposició amb la qual podran conéixer els projectes en els quals estem treballant de la mà de la Unió Europea”, ha assenyalat l’alcalde, que ha explicat que es tracta de diferents línies d’actuació amb especial atenció als barris més vulnerables. Entre els objectius estan: millorar l’accés, l’ús i la qualitat de les tecnologies de la informació i la comunicació; impulsar actuacions relacionades amb la disminució de gasos efecte d’hivernacle per a afavorir la mobilitat sostenible i millorar l’eficiència energètica i la utilització d’energies renovables; la promoció, protecció i conservació del patrimoni natural i interés mediambiental, cultural o turístic o promoure la inclusió social i lluitar contra la pobresa.

 

Segons l’alcalde, “allò que aquest Equip de Govern volia quan vam presentar els nostres projectes no és una altra cosa que millorar la ciutat, modernitzar els nostres barris, especialment els més vulnerables i, fonamentalment, l’esperit que hi ha darrere d’aquesta intenció és reduir la bretxa de la desigualtat, els desequilibris socials i urbans al nostre municipi”.

Carlos González ha explicat que “quan finalitze el present any 2023 estarem en un grau d’execució alt dels projectes, haurem finalitzat algunes actuacions i tindrem altres en marxa per valor de 24 milions d’euros”.

El regidor ha destacat alguns dels projectes més destacats de l’Estratègia EDUSI, com els relacionats amb la digitalització de la ciutat, com és el cas de l’administració electrònica, l’expansió de les zones wifi o la posada en marxa imminent de l’OMAC Digital.

En segon lloc, ha posat en valor els projectes vinculats amb la disminució dels gasos d’efecte d’hivernacle, per a afavorir la mobilitat sostenible i l’eficiència energètica i l’ús d’energies renovables. En aquest punt, Carlos González, ha destacat la substitució de lluminàries en l’enllumenat públic i en edificis, així com les millores en l’àrea de mobilitat, com és el cas del carril bici o el bescanviador de l’Hospital General, o la reordenació del carrer Olegario Domarco Seller.

D’altra banda, l’alcalde ha destacat projectes d’alt impacte. “Indubtablement el més important és el Palau d’Esports que farem a l’entorn del barri del Cementeri. Una infraestructura que tindrà una doble funció ja que d’una part serà la major instal·lació esportiva de la ciutat, amb capacitat per a albergar grans esdeveniments i una capacitat de prop de 3.500 persones. Però al costat d’això, contribuirà a millorar la fesomia del barri i a la modernització d’una zona degradada, que és un dels objectius de l’estratègia”.

L’alcalde ha felicitat els funcionaris municipals implicats en la tramitació i execució d’aquesta estratègia per la gran labor realitzada.