Carlos González: “La declaració de la Setmana Santa com a Festa d’Interés Turístic Autonòmic reconeix la labor de tota la família confrare”

Carlos González: “La declaració de la Setmana Santa com a Festa d’Interés Turístic Autonòmic reconeix la labor de tota la família confrare”

L’alcalde d’Elx i el president de la Junta Major de Confraries, Joaquín Martínez, destaquen la visibilitat que donarà a la ciutat aquest reconeixement, a més de l’impuls a l’activitat econòmica


“Voldria felicitar molt efusivament la Junta Major de Confraries, el seu president, Joaquín Martínez, la família confrare i els il·licitans i les il·licitanes per aquesta excel·lent notícia per a Elx. Hui és un dia molt feliç perquè la Generalitat Valenciana ha declarat Festa d’Interés Turístic Autonòmic la nostra Setmana Santa”, ha declarat l’alcalde d’Elx, Carlos González, acompanyat pel president de la Junta Major de Confraries i Germandats de Setmana Santa, Joaquín Martínez; la regidora de Festes, Mariola Galiana; i l’edil de Turisme, Carles Molina.

Aquesta declaració, segons González,” significa un reconeixement al paper jugat per la família confrare, a la labor callada que porta realitzant des de fa molts anys i que ha convertit aquesta tradició carregada de fites en una de les Setmanes Santes més rellevants de la Comunitat Valenciana”.

“Hem d’esprémer al màxim aquesta declaració i posar-nos com a objectiu que siga Festa d’Interés Turístic Nacional”, indica el responsable de l’Equip de Govern Municipal

“Amb aquest reconeixement, la Setmana Santa adquireix una extraordinària visibilitat en l’àmbit de la Comunitat Valenciana i, al mateix temps, suposa exaltar l’extraordinari valor de les seues fites, la Trencà del Guió, el Diumenge de Rams i el Diumenge de Resurrecció o de les Al·leluies, així com el conjunt d’activitats que engloben els set dies de la Setmana Santa il·licitana”, ha indicat el responsable de l’Equip de Govern Municipal.

L’alcalde ha subratllat que “estem molt satisfets, és molt positiu per a la ciutat des del punt de vista turístic i de la visibilitat de les nostres festes. En aquest moment hem de centrar els nostres esforços a esprémer al màxim aquesta declaració i posar-nos com a objectiu pensar que siga Festa d’Interés Turístic Nacional”.

Per part seua, el responsable de la Junta Major de Confraries ha manifestat que “aquesta declaració ha sigut molt valorada per la família confrare per dos motius fonamentals. D’una banda, reconeix el treball que es fa perquè cada any se celebre aquesta Setmana Santa i, d’altra banda, entenem que com potenciarà la imatge turística de la ciutat estem col·laborant a fer pàtria, al fet que la nostra ciutat tinga un major desenvolupament econòmic per l’impacte en l’hostaleria, la restauració o els serveis”.

“El sentiment que tenim és el de gratitud cap a l’Ajuntament d’Elx per haver impulsat aquest bé, que hem secundat, però que sens dubte és part del treball del personal municipal i del nostre alcalde”, ha expressat Joaquín Martínez.