Cinc empreses aspiren a convertir l’antic Mercat Central en un referent gastronòmic i cultural

Cinc empreses aspiren a convertir l’antic Mercat Central en un referent gastronòmic i cultural

L’alcalde, Carlos González, afirma que la concurrència de les mercantils és una mostra de l’elevat interés que suscita el projecte, que actuarà “com a locomotora del centre històric de la nostra ciutat”


Un total de cinc firmes s’han presentat al concurs públic convocat per l’Ajuntament d’Elx per a convertir l’antic Mercat Central en un referent gastronòmic, cultural i d’oci. Les empreses aspiren a executar l’ambiciosa iniciativa al cor del nucli urbà en 15 mesos per un màxim de 7,2 milions d’euros, una vegada es trobe el projecte elaborat i la redacció del qual va eixir a licitació per 481.000 euros.

“És una mostra de l’elevat interés que suscita entre les empreses del sector la transformació de l’immoble en un modern Mercat Gastronòmic Cultural i de la posada en valor del seu entorn immediat”, ha afirmat l’alcalde, Carlos González, que ha recordat el reeixit funcionament d’instal·lacions similars en la resta del país, com els mercats de San Miguel i San Antón a Madrid o el de la Boqueria a Barcelona.

En concret, el projecte il·licità contempla un mínim de 12 parades de restauració a la planta baixa, que es convertirà en un espai obert i diàfan. A més, integrarà i musealitzarà els banys àrabs i el refugi de la Guerra Civil, es recularà la façana aquest i s’obri la possibilitat de realitzar accions com suprimir el forjat central de l’edifici o anivellar el pis inferior per a facilitar l’accés per als vianants a aquest.

González ha reafirmat que la intervenció no es limitarà al Mercat Central. Tal com ha explicat el responsable de l’Equip de Govern, es reurbanitzaran els carrers confrontants i les places Menéndez i Pelayo, de la Fruita i de les Flors per a harmonitzar l’àrea i regenerar l’activitat comercial i per a dotar així el centre de major dinamisme en impulsar diferents usos “gràcies a un Mercat Gastronòmic i Cultural que actuarà com a de locomotora del centre històric de la nostra ciutat”, ha afirmat el regidor.