Cinc milions de cupons de l’ONCE difondran la Palmera Imperial d’Elx en el sorteig del dilluns 17 d’abril

Cinc milions de cupons de l’ONCE difondran la Palmera Imperial d’Elx en el sorteig del dilluns 17 d’abril

L’alcalde d’Elx, Carlos González, al costat del regidor d’Igualtat, Mariano Valera; de la directora de l’ONCE d’Alacant; Estela Medina, de la directora de l’Agència de l’ONCE a Elx, Anabel Morente; i del representant de la família propietària de l’hort del Cura, Francisco Orts, presenten la imatge triada per a il·lustrar el bitllet


Cinc milions de cupons de l’ONCE difondran la Palmera Imperial d’Elx en el sorteig del dilluns 17 d’abril. La presentació oficial s’ha dut a terme a l’hort del Cura davant de l’exemplar amb la presència de l’alcalde, Carlos González; del regidor d’Igualtat, Mariano Valera; de la directora de l’ONCE a Alacant, Estela Medina; de la directora de l’Agència de l’ONCE a Elx, Anabel Morente; i del representant de la família propietària de l’hort del Cura, Francisco Orts.

L’alcalde ha agraït a l’ONCE que haja posat la seua mirada de nou a Elx com ja es va fer amb la Dama d’Elx en el 125 aniversari de la seua troballa. En aquest sentit, González considera que aquesta iniciativa “és una manera de donar visibilitat a la ciutat i de projectar un dels nostres principals recursos turístics i actius patrimonials com és el Palmerar”.

“L’ONCE, a través de les cinc milions de tanques publicitàries i els 19.000 venedores i venedors, contribueix a difondre una icona de la imatge de la nostra ciutat” ha assenyalat l’alcalde, que ha destacat la col·laboració constant que l’Ajuntament du a terme amb l’organització per a afavorir la integració social i laboral de les persones amb discapacitat.

El regidor il·licità ha reconegut, a més, el treball de la família Orts per la cura minuciosa d’aquest monument natural i ha formulat el desig que el pròxim 17 d’abril el premi toque a Elx.

Per part seua, Morente ha recordat que aquest cupó s’enquadra dins de la sèrie “Abraça el teu arbre” amb la qual es vol mostrar a la ciutadania aquells arbres de la geografia espanyola que són especials i únics per algun motiu. “El grup social ONCE segueix compromés amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides i en 2023 continua amb la seua aposta per la sostenibilitat, el medi ambient i la conservació de l’entorn”, ha indicat Morente, que ha explicat que es va triar la Palmera Imperial “perquè és un exemplar rar de palmera datilera que té més de 180 anys d’edat alhora que és un senyal identificatiu d’Elx”.

El regidor il·licità agraeix la labor de l’organització i considera que “aquesta iniciativa és una manera de donar visibilitat a la ciutat i de projectar un dels nostres principals recursos turístics i actius patrimonials com és el Palmerar”

Tal com ha comentat Medina, “des de l’ONCE són ja 84 anys treballant per la inclusió social de les persones amb discapacitat, així com la formació, l’ocupació i l’accés a la cultura d’aquest col·lectiu “. Així mateix, ha agraït “a la família Orts per mantindre aquesta tradició tan coneguda, la solidaritat de la ciutadania i la implicació de l’Ajuntament perquè, en definitiva, el treball en conjunt és el que ens possibilita eixir cap avant”

Francisco Orts ha relatat algunes pinzellades de la història de la Palmera Imperial que a finals del segle XIX estava definida i va quedar com un candeler amb huit braços. El seu nom es deu a l’emperadriu Elisabeth d’Àustria (Sissi), a qui li la va dedicar el capellà Castany quan aquesta va visitar l’hort l’any 1894. L’emperadriu va quedar meravellada davant aquesta curiosa palmera, i va dir al capellà que la seua força li recordava a la d’un imperi, d’ací el seu nom segons la tradició. Fins hui la palmera continua creixent i des de fa més de 100 anys la família Orts es fa càrrec d’ella.

Per a finalitzar la directora de l’ONCE a Alacant ha entregat a l’alcalde una làmina emmarcada del cupó i ha agraït a l’Ajuntament la col·laboració entre ambdós entitats.