La Generalitat impulsa un projecte pilot per a adequar el Molí del Real amb solucions innovadores

La Generalitat impulsa un projecte pilot per a adequar el Molí del Real amb solucions innovadores

L’actuació pretén fomentar la renaturalització de l’entorn i la continuïtat de les infraestructures verdes


La Vicepresidència Segona i Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica juntament amb l’Ajuntament d’Elx impulsen un projecte pilot per a l’adequació i la posada en valor del Molí del Real al Palmerar Històric d’Elx mitjançant solucions innovadores que permeten la renaturalització dels espais, així com la recuperació d’arquitectura singular de caràcter patrimonial.

La secretària autonòmica d’Arquitectura Bioclimàtica i Sostenibilitat Energètica, Laura Soto i el director general d’Innovació Ecològica en la Construcció, David Calvo, han mantingut una reunió amb l’alcalde d’Elx, Carlos González, amb la regidora d’Urbanisme, Ana María Arabid, amb el regidor de Manteniment, Héctor Díez i amb el gerent de Pimesa, Antonio Martínez, per a coordinar els treballs i establir el cronograma per al desenvolupament de les actuacions.

El projecte d’adequació i renovació del Molí del Real s’emmarca dins de l’aposta de la Generalitat per l’impuls, en coordinació amb les administracions locals, a la innovació per a la transformació sostenible dels espais i per a afavorir la renaturalització d’arquitectures singulars de caràcter patrimonial.

La Vicepresidència Segona i l’Ajuntament es reuneixen per a coordinar els treballs

El projecte pilot tracta d’adequar i posar en valor l’edifici del molí fariner del segle XVIII que és un dels elements identificatius del Parc del Palmerar d’Elx a través d’una actuació que augmente la biodiversitat i incremente la resiliència d’aquests espais. En aquest sentit, el Molí del Real exercirà com a centre d’interpretació de l’aigua i centre de comandament per al reg dels jardins i horts de la zona amb aigua regenerada de la séquia.

La iniciativa compta amb una inversió de 600.000 a càrrec dels pressupostos de la Generalitat per a 2023 i s’emmarca en l’acord de la Generalitat i l’Ajuntament per a compensar la inversió municipal per la compra de terrenys per a la Universitat Miguel Hernández d’Elx (UMHE).