L’alcalde reclama a la Inspecció de Treball una reunió per a aclarir els criteris de valoració dels contractes fixos discontinus

L’alcalde reclama a la Inspecció de Treball una reunió per a aclarir els criteris de valoració dels contractes fixos discontinus

El regidor il·licità, Carlos González, dona suport a la reclamació dels empresaris del sector del calçat davant les diferències en els paràmetres per a avaluar el període de contractació i planteja acudir a Madrid amb representants de FICE i d’Avecal


L’alcalde, Carlos González, dona suport a la reivindicació de la Federació d’Indústries del Calçat Espanyola (FICE) i reclama a la Inspecció de Treball i Seguretat Social (ITSS) una reunió a Madrid al costat d’una representació dels empresaris perquè aclarisca els criteris de valoració que aplica en els contractes indefinits per a la prestació de serveis fixos discontinus. El regidor il·licità arreplega el desconcert de la patronal del sector del calçat davant les diferències en els paràmetres que s’han utilitzat per a avaluar el període de contractació dels empleats fixos discontinus a les empreses de la indústria.

Així mateix, la patronal del calçat de la Comunitat Valenciana Avecal també lamenta que no existisca una referència clara al període de temps de la inspecció a l’hora d’estudiar els expedients i sol·licita que s’aplique un mateix criteri general i s’empren els mateixos paràmetres de temps a l’hora d’avaluar aquesta mena de contractació.

Des d’Avecal es demana igualment una major coordinació entre els inspectors per a evitar duplicitats quan se sol·licita la documentació a les empreses i així poder agilitzar el procediment, ja que s’han detectat diversos casos en els quals un inspector ha sol·licitat una documentació que ja havia sigut entregada per l’empresa setmanes abans a un altre inspector.

González ha sol·licitat mitjançant carta al secretari d’Estat d’Ocupació i Economia Social, Joaquín Pérez, una trobada com més prompte millor per a abordar la qüestió plantejada i li ha fet arribar la gran preocupació existent en l’ànim dels empresaris del sector del calçat, que s’estan manifestant des de fa diverses jornades.

“Les patronals del calçat consideren imprescindible que s’aclarisquen els paràmetres temporals que el Servei d’Inspecció aplica en l’avaluació d’aquestes contractacions, ja que tem que, si no és així, es trobaran amb greus dificultats per al desenvolupament de la seua activitat manufacturada”, ha assenyalat l’alcalde, que considera “la indústria de producció del calçat, la seua distribució comercial majorista i l’activitat relacionada amb els seus components un element essencial en la dinàmica econòmica del municipi”.