Medi ambient fomenta la moda sostenible amb la jornada `Fashion Revolution’

Medi ambient fomenta la moda sostenible amb la jornada `Fashion Revolution’

El 28 d’abril el Centre de Congressos acollirà xarrades, exposicions i exhibicions per a conscienciar de l’impacte ambiental i social de la indústria de la moda


La Regidoria de Medi Ambient fomenta la moda sostenible amb la celebració de l’esdeveniment ‘Fashion Revolution’, unes jornades per a conscienciar sobre l’impacte de la indústria tèxtil, tant a l’àmbit ambiental com social.

L’esdeveniment, promogut per les il·licitanes Alejandra Zaragoza i Neus Flores en el qual col·labora la Regidoria de Medi Ambient, se celebrarà a l’espai Tsunami Circular (carrer Mariano Benlliure, 30) entre les 10.00 i les 14.00 amb un intercanvi de roba; i continuarà a la vesprada de 17.00 a 20.00 al Centre de Congressos, amb una exposició, DJ, xarrades, i una taula redona.

Tal com han explicat les organitzadores de l’esdeveniment, “l’objectiu és fer visible la realitat que envolta la indústria de la moda, aprofitant que enguany es compleixen 10 anys de la catàstrofe del 24 d’abril a la fàbrica tèxtil de l’edifici Rana Plaza de Bangladesh. La solsida d’aquest va causar la mort de més de 1.000 treballadors i treballadores (la majoria dones) i va deixar ferides encara més persones.

A partir d’aquest succés, naix el moviment Fashion Revolution a Anglaterra, per a demanar a les marques que es responsabilitzen i que la gent siga conscient de qui fabrica la nostra roba. Tota la informació sobre aquest moviment es pot trobar en www.fashionrevolution.org.

Esther Díez, regidora de Medi Ambient, ha assenyalat que “aquestes jornades són una gran oportunitat per a reflexionar sobre l’impacte de la indústria de la moda, tant en l’àmbit social com en l’ambiental, així com per a aprendre sobre els efectes de la fast fashion. Un esdeveniment que pretén marcar una data en el calendari dels il·licitans i les il·licitanes cada any.”

Les jornades comptaran també amb la col·laboració de l’ambientòloga Natalia The Infernal Bitch, Jaime de Proyecto Lázaro, la ballarina professional Ruth, la poeta Ágora, la DJ Sofía Bertomeu i la rapera Hakuna Tanaka, entre altres.