Mobilitat avança en la millora del servei d’autobús amb noves parades accessibles a Elx Parc Empresarial i al polígon de Carrús

Mobilitat avança en la millora del servei d’autobús amb noves parades accessibles a Elx Parc Empresarial i al polígon de Carrús

El servei també veurà incrementada la seua agilitat gràcies als nous trams de carril bus a l’avinguda de Novelda i al carrer Dr. Jiménez Díaz


La Regidoria de Mobilitat Sostenible avança en la millora de l’autobús urbà amb un total de 20 parades accessibles al polígon de Carrús i a Elx Parc Empresarial, les obres del qual estan en la seua fase final, així com amb la posada en marxa dels nous trams de carril bus a l’avinguda de Novelda i al carrer Dr. Jiménez Díaz, que suposaran una millora en l’agilitat del servei.

La regidora de l’àrea, Esther Díez, ha explicat que “un total de 20 parades, 14 a Elx Parc Empresarial i sis a Carrús, seran accessibles molt prompte gràcies a les obres que s’estan realitzant i que també contemplen la col·locació de marquesines amb mupis, paviments podotàctils i ranurat, adequació de voreres i millora en la senyalització, entre altres.”

“Aquestes obres d’accessibilitat als polígons industrials d’Elx, compten amb un pressupost de licitació total de 421.855 euros i permetran una millora significativa en el servei, especialment per als usuaris i les usuàries que es desplacen a aquestes zones de treball”, ha ampliat Díez.

Respecte als nous trams de carril bus que ja estan en funcionament a l’avinguda de Novelda i al carrer Dr. Jiménez Díaz, la regidora ha assegurat que “a l’avinguda de Novelda s’ha prolongat el carril bus existent en 103 metres, des de Mario Pastor Sempere fins a José Bernad Amorós per a agilitzar les línies B, C, D i CN, així com les línies 1A i 1B que connecten amb el Parc Empresarial, Torrellano, l’aeroport, l’Altet i els Arenals; mentre que al carrer Doctor Jiménez Díaz l’objectiu és millorar la circulació de les línies E, F i J”.

Amb aquestes actuacions, ha asseverat la regidora, “millorarem la velocitat comercial i guanyarem en seguretat viària, cosa que millorarà la qualitat del servei per als usuaris i usuàries actuals i que permetrà pujar més gent al bus”.

“Sens dubte, totes aquestes actuacions dirigides a millorar les infraestructures que involucren el bus seran decisives de cara a la lluita contra l’emergència climàtica i de cara a la consolidació d’un municipi verd on la mobilitat sostenible serà una eina primordial”, ha conclòs l’edil.