Prop de 120 autors locals i nacionals es donen cita en la fira literària de Sant Jordi

Prop de 120 autors locals i nacionals es donen cita en la fira literària de Sant Jordi

La Plaça del Congrés Eucarístic acull els dies 22 i 23 d’abril aquest certamen que comptarà amb presentacions de llibres, taules redones, activitats infantils i concerts, segons ha anunciat el regidor de Comerç, Felip Sànchez


La plaça del Congrés Eucarístic acull la fira literària Sant Jordi en la qual es donaran cita més de 120 autors i s’instal·laran un total de 14 casetes i una carpa de més de 200 metres quadrats on es desenvoluparan taules redones, presentació de llibres i concerts, entre altres activitats.

L’edil de Comerç, Felip Sànchez i la representant de ‘17 Musas’, organitzadora de la fira, Marina Vicente, han donat els detalls d’aquest esdeveniment que es desenvolupa el dissabte 22 d’abril en horari de matí i vesprada i el diumenge, 23 d’abril, al matí.

Tal com ha explicat el regidor en l’esdeveniment participaran un total de 12 llibreries i dos associacions literàries; ‘Escritores en su tinta’ i ‘Letra Violeta’. Això es trasllada a un total de 14 casetes que estaran situades a la plaça del Congrés Eucarístic.

“Serà una fira literària de gran dimensió amb una gran oferta per part dels llibreters i les llibreteres d’Elx”, ha destacat Felip Sànchez, que ha afegit que “entre autors estatals i locals estarem entorn dels 120, un important nombre d’escriptors i d’escriptores que estaran firmant llibres, tant en les casetes com en la zona central de la fira”.

Entre els autors presents es troben, entre altres, Elia Barceló, Blas Ruiz Grau, Juan Luis Mira, Inés Plana, Antonio Ríos o José Luis Ferris, que parlarà de les ‘Dones silenciades del 27’.

Activitats de tota mena

Felip Sànchez ha explicat que durant els dos dies de fira es desenvoluparan multitud d’activitats que van des de taules redones fins a concerts. I al costat d’això, activitats per als més xicotets com ara contacontes i tota mena de tallers.

Sànchez ha indicat que en la fira serà present també l’‘Escuela de Escritores’, “l’entitat que més prestigi té a l’hora d’ajudar els autors i les autores a crear les seues obres i impartirà tallers a Elx sobre microrelats i sobre màrqueting per a autors que necessiten promocionar-se”.

Una de les novetats de la present edició és la realització de concerts. Segons ha explicat Marina Vicente en la carpa actuarà el grup Nahlax, el dissabte a les 21 hores, i el diumenge Rebeca Jiménez i Banjamín Prado amb el seu ‘Agitado y mezclado’.

Una altra novetat és la col·laboració de l’Institut d Estudis Catalans i l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana aportant autors i diverses activitats.

Totes les activitats es poden seguir en la pàgina web santjordielx.es i en xarxes socials.

“Volem que siguen dos dies inoblidables per als amants dels llibres”, ha conclòs Marina Vicente.