Últims passos per a urbanitzar l’ampliació de 600.000 metres d’Elx Parc Empresarial

Últims passos per a urbanitzar l’ampliació de 600.000 metres d’Elx Parc Empresarial

L’alcalde, Carlos González, al costat dels regidors d’Urbanisme i de Modernització i Manteniment de l’Espai Públic, Ana Arabid i Héctor Díez, respectivament, informa que el projecte d’urbanització i reparcel·lació està “pràcticament redactat”, i que ara se sotmetrà a la revisió dels tècnics municipals


L’alcalde, Carlos González, acompanyat pels regidors d’Urbanisme i de Manteniment i Modernització de l’Espai Públic, Ana Arabid i Héctor Díez, respectivament, ha informat sobre els últims passos per a urbanitzar l’ampliació de 600.000 metres d’Elx Parc Empresarial. L’Ajuntament comptarà al maig amb el projecte d’urbanització i reparcel·lació “pràcticament redactat al 100%” i es concreten en aquests moments els últims detalls. Un document base que haurà de ser sotmés a la revisió de tècnics municipals, però del qual no es preveuen canvis substancials més enllà de xicotets ajustos i correccions.

Després d’aquest procés, González ha explicat que abans del pròxim estiu es preveu tindre tancat el projecte, cosa que donarà pas a la licitació de les obres, d’un sector, l’E-49, que tindrà una superfície neta disponible per a l’ampliació de 276.000 metres quadrats, amb una edificabilitat total resultant que ascendirà als 305.000 metres quadrats. Unes línies generals exposades per la mercantil adjudicatària del projecte, Cainur, en una trobada de coordinació mantinguda a la Sala del Consell i a la qual van assistir González, Arabid, el gerent de PIMESA, Antonio Martínez, i tècnics de la mateixa empresa municipal i del Consistori.

En la aquesta es van tractar, entre altres assumptes, “aspectes sobre els quals prendre decisions”, com ara determinar l’abast de la rehabilitació que s’escometrà entorn de la “Casa de la Mina” o “Torre d’Ibarra”, que figura amb el número 37 en la Relació de Conjunts i Elements Protegits del Camp, del Pla Especial de Protecció d’Edificis i Conjunts del Terme Municipal d’Elx del PGOU. També la connexió per als vianants entre els sectors E-39 i E-40 –l’àmbit territorial actual del Parc Empresarial– amb l’E-49, la zona on s’escometrà l’ampliació. Així mateix, la tipologia d’actuació en una de les illes, que amb 201.000 metres quadrats l’alcalde ha definit d’“extraordinària grandària” i que pot ser o no susceptible de divisió amb la finalitat d’“atraure inversió de grans operadors logístics”.

El regidor il·licità anuncia que la setmana vinent entrarà en servei el nou servei de manteniment, conservació i millora de les zones verdes de l’enclavament, amb un contracte de cinc anys de duració que ascendeix a més de 1,2 milions d’euros en total

“D’aquesta manera, avancem en la consecució de la finalització dels treballs vinculats al projecte d’urbanització i reparcel·lació d’Elx Parc Empresarial”, ha manifestat González, que ha prosseguit i ha dit que aquest és un pas “clau i fonamental per a continuar avançant en aquest gran projecte estratègic des del punt de vista econòmic i en aquest gran projecte de ciutat que és l’ampliació d’Elx Parc Empresarial i que té com a objectiu atraure inversió forana i afavorir la diversificació del nostre teixit productiu i possibilitar la canalització d’inversions pròpies de l’economia del nostre municipi”.

Més de 200.000 metres quadrats d’espais verds

D’altra banda, el responsable de l’Equip de Govern ha recordat que la setmana vinent començarà el nou servei de manteniment, conservació i millora dels 230.000 metres quadrats de zones verdes amb les quals compta l’enclavament. El contracte, que tindrà una duració d’un lustre amb un valor anual de 246.431 euros, cosa que suposa més de 1,2 milions d’euros en total, emprarà una mitjana d’entre cinc i set treballadors, tres vehicles especials i la maquinària necessària per a unes labors entre les quals s’inclouen, a més de les àrees de gespa, entapissants, i plantes arbustives, la posada a punt de 6.000 arbres, dels quals 2.800 són palmeres.

Unes dades que González, acompanyat per Díez i del regidor de Promoció Econòmica, Carles Molina, va traslladar a la junta directiva de l’Entitat de Conservació d’Elx Parc Empresarial, encapçalada pel seu president, Francisco Palacios, i la seua gerent, Raquel Rosique, en la reunió mantinguda al mateix enclavament, després d’un treball important, especialment des de l’Àrea de Contractació, efectuat al llarg dels últims mesos, ha assenyalat el regidor.

“Aquest nou servei és essencial per a garantir l’adequada conservació de les zones verdes d’Elx Parc Empresarial i contribuir d’aquesta manera que el vaixell almirall de les àrees industrials del municipi, i el paradigma de parc industrial modern i dinàmic, oferisca la seua millor imatge com a espai empresarial d’alta qualitat”, ha conclòs González.