El regidor de Turisme arreplega a Altea les cinc banderes blaves que acrediten que Elx compta amb platges sostenibles, segures, accessibles i de qualitat

El regidor de Turisme arreplega a Altea les cinc banderes blaves que acrediten que Elx compta amb platges sostenibles, segures, accessibles i de qualitat

El litoral il·licità torna a aconseguir aquests distintius per a les platges dels Arenals del Sol, l’Altet, el Carabassí, la Marina i les Pesqueres-el Rebollo


L’Ajuntament d’Elx ha revalidat un altre any més les cinc banderes blaves de les platges dels Arenals del Sol, l’Altet, el Carabassí, la Marina i les Pesqueres-el Rebollo. El regidor de Turisme, Carles Molina, s’ha desplaçat a Altea a arreplegar els distintius de qualitat i el reconeixement de l’Aula Naturalesa del Clot de Galvany, atorgats per l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC).

Molina ha assegurat que “aquestes distincions confirmen que a Elx comptem amb unes platges d’una qualitat extraordinària i amb mesures de seguretat, accessibilitat i compromís mediambiental”.

Els criteris per a obtindre la bandera blava s’agrupen en quatre àrees: qualitat de les aigües de bany, informació i educació ambiental, gestió ambiental i seguretat, serveis i instal·lacions.

“Obtindre aquest guardó és una mostra de l’aposta d’Elx per unes platges sostenibles i del treball que s’està realitzant perquè il·licitans i il·licitanes i tots els turistes puguen vindre aquest estiu a gaudir d’elles”, ha assenyalat el regidor.

 

Bandera Blava és un guardó anual i un sistema de certificació de la qualitat ambiental desenvolupat per la FEE (Fundació Europea d’Educació Ambiental) des de 1987. Promou i premia la participació en iniciatives ambientals voluntàries de les autoritats municipals, la població local i visitant i els agents del sector del turisme.

Aquest guardó és concedit per un Jurat Internacional, presidit per la FEE i participació, entre altres, de les Agències de N.N.O.O. per al Medi ambient i el Turisme, entre les candidatures seleccionades pels Jurats Nacionals. En el Jurat per a Espanya, presidit per ADEAC, participen les CCAA litorals, la FEMP i els Ministeris, Fundacions i Universitats implicades.