La Mostra de Cinema Jove d’Elx compleix un quart de segle amb la projecció de 38 curtmetratges seleccionats de tot el país

La Mostra de Cinema Jove d’Elx compleix un quart de segle amb la projecció de 38 curtmetratges seleccionats de tot el país

La regidora de Joventut, Marga Antón, presenta l’esdeveniment que tindrà lloc en l’Espai Escènic del CCCE L’Escorxador del 30 de maig al 3 de juny


La Mostra de Cinema Jove d’Elx compleix un quart de segle amb la projecció de 38 curtmetratges seleccionats de tot el país, del 30 de maig al 2 de juny a les 21.00 hores, a l’Espai Escènic del Centre de Cultura Contemporània d’Elx (CCCE) L’Escorxador. La regidora de Joventut, Marga Antón, que ha presentat la XXV edició de l’esdeveniment a l’ajuntament il·licità, ha destacat que s’han rebut 115 obres de tota Espanya i, finalment, s’han triat 38, 11 de les quals són de realitzadors il·licitans o d’estudiants de la Universitat Miguel Hernández d’Elx (UMHE).

La responsable municipal ha assenyalat que, en la gala de clausura i d’entrega de premis, que igualment se celebrarà a l’Espai Escènic de L’Escorxador a les 21.00 hores, el dissabte 3 de juny, s’homenatjaran els 25 anys de la Mostra. L’acte serà conduït per l’humorista il·licità establit a València Edén Serrano, antic concursant de la cita cinematogràfica i que compagina la seua carrera de monologuista amb la de guionista i que escriu comèdia i formats d’humor per a diversos programes de televisió.

Els reconeixements de curts filmats per joves de 14 a 18, i de 19 a 30 anys, estan dotats de 1.000 euros en cadascuna de les dos franges d’edat. Els premis a la Millor Direcció, Millor Interpretació Jove i Millor Curtmetratge en valencià són de 500 euros. El premi Ciutat d’Elx, per a directors nascuts a Elx o per a alumnat del Grau de Comunicació Audiovisual de la UMHE, és de 500 euros i accés directe al Festival Internacional de Cinema Independent d’Elx (FICIE) de 2023. Tots els guardonats rebran una estatueta realitzada per l’escultor il·licità Ángel Hernández.

Els directors que presenten treballs audiovisuals compten en gran part amb més de 25 anys, si bé el més jove té 14 i el major 30. Tres de les cintes competeixen en la categoria de valencià, mentre que una en la de 14 a 18 anys, segons ha detallat Antón.

El jurat, presidit per la mateixa regidora, està compost pel vicepresident del Cinema Club Luis Buñuel, José Cámara; pels codirectors del Rural FilmFest, el director i ajudant de fotografia Jaume Quiles i el director de fotografia Alberto Gutiérrez; pel director, guionista i productor Chema García Ibarra i per la dissenyadora de producció i directora d’art Leonor Díaz.

Antón, que ha agraït a les persones que han enviat les seues propostes i a les quals concorren pel seu interés a participar en la Mostra de Cinema Jove d’Elx, ha convidat la joventut il·licitana i la ciutadania a gaudir, de manera gratuïta, de les projeccions i de la vetlada de clausura.