La primera fase del projecte de l’ARRU de Sant Antoni rep el reconeixement del jurat dels ASPRIMA-SIMA 2023, els més prestigiosos del sector immobiliari

La primera fase del projecte de l’ARRU de Sant Antoni rep el reconeixement del jurat dels ASPRIMA-SIMA 2023, els més prestigiosos del sector immobiliari

La regidora d’Urbanisme, Ana Arabid, entrega a l’alcalde, Carlos González, l’esment arreplegat en la gala que va tindre lloc al complex Ducs de Pastrana de Madrid


La primera fase del projecte de l’Àrea de Regeneració i Renovació Urbana (ARRU) de barri Sant Antoni ha sigut reconegut per part del jurat en la vintena edició dels Premis ASPRIMA-SIMA 2023, els més prestigiosos del sector. L’esment va ser arreplegat en la gala que va tindre lloc al complex Ducs de Pastrana de Madrid, coincidint amb la celebració del Saló Immobiliari Internacional de Madrid (AVENC) celebrat a IFEMA, per la regidora d’Urbanisme, Ana Arabid, acompanyada pel gerent de PIMESA, Antonio Martínez, en la categoria de “Millor projecte en regeneració urbana”. Arabid ha entregat del guardó a l’alcalde, Carlos González, a l’Ajuntament il·licità.

“Valorem positivament i agraïm aquest reconeixement a l’àmbit nacional, que és un estímul per a continuar treballant”, ha manifestat González, que ha prosseguit dient que “ve a posar en relleu l’important treball de modernització que estem realitzant en aquest barri”. El responsable de l’Equip de Govern ha recordat que el projecte de l’ARRU de Sant Antoni “té un gran impacte urbà i social”, ja que afecta un miler d’habitatges, millora el benestar d’aquest mateix nombre de famílies. Una labor de “reconstrucció d’edificis que, en aquests moments no reuneixen les condicions d’habitabilitat, accessibilitat i de fins i tot dignitat necessàries”, ha afegit González, que ha reiterat que la tasca que s’està duent a terme a Sant Antoni significa “la millora de la qualitat de vida dels veïns que allí habiten”.

L’etapa inicial de la intervenció gestionada per l’empresa municipal consta de tres blocs residencials ja construïts i una zona verda en una superfície d’al voltant de 35.000 metres quadrats

L’ARRU de Sant Antoni és una intervenció impulsada per l’Ajuntament d’Elx i gestionada a través de l’empresa municipal PIMESA sobre una superfície total de 81.813 metres quadrats. La seua primera fase consta de tres moderns blocs residencials ja construïts que substitueixen a antics immobles –que començaran a derrocar-se en aquest 2023– i una zona verda en una superfície d’al voltant de 35.000 metres quadrats, amb una inversió fins a la data de quasi 20 milions d’euros a càrrec del Ministeri de l’Habitatge i la Generalitat Valenciana.

Sostenibilitat econòmica, social i mediambiental

El jurat dels ASPRIMA-SIMA 2023 va valorar els principis de sostenibilitat econòmica, social i mediambiental duts a terme, que han suposat la transformació i desenvolupament del barri mitjançant una important acció pública. També, per la incorporació de solucions sostenibles i d’eficiència energètica, mitjançant la construcció d’edificis arquitectònicament innovadors i amb la creació d’un entorn urbà renovat, inclusiu, segur, saludable i amb accessibilitat universal, amb unes infraestructures, equipaments, serveis i espais públics de qualitat. D’aquesta manera, es va reconéixer el treball dels arquitectes al capdavant del disseny dels tres edificis: del número u, Luis Alemañ; del dos, Luis i Diego Carratalá; i del tres, Fernando García López.

Els ASPRIMA-SIMA de 2023, que compten amb tretze categories, deu sota la modalitat de concurs i tres premis especials de lliure designació pel jurat, són uns guardons convocats anualment per Associació de Promotors Immobiliaris de Madrid (ASPRIMA) i Planner Exhibitions i s’erigeixen com un referent quant al reconeixement públic de les iniciatives més brillants del sector immobiliari.