La XXIII edició de la Marató de Teatre Amateur reuneix un total de set obres i serà a benefici de l’Associació Ajuda al Sàhara Occidental

La XXIII edició de la Marató de Teatre Amateur reuneix un total de set obres i serà a benefici de l’Associació Ajuda al Sàhara Occidental

La cita tindrà lloc aquest dijous, 18 de maig, a les 21.00 hores al Gran Teatre d’Elx i les entrades ja es poden adquirir en taquilla o en la web d’instanticket.es per un preu simbòlic de 5 euros


Torna la Marató de Teatre Amateur que enguany arriba a la seua tretzena edició amb un total de set obres. Aquest esdeveniment, a més de ser una activitat didàctica, té un marcat caràcter solidari i la recaptació de la taquilla es destinarà a l’Associació Ajuda al Sàhara Occidental. Així ho ha donat a conéixer la regidora de Joventut, Marga Antón, al costat de la vicepresidenta de la Plataforma de Teatre Amateur d’Elx, Consuelo Pérez, i de la presidenta de l’Associació, Ángela Carrillo.

La regidora ha explicat que diverses companyies i associacions de teatre de la ciutat participaran en la Marató representant xicotetes peces teatrals de menys de huit minuts de duració. Els grups que assistiran en aquesta edició són l’IES Vicente Verdú amb Antígona; Associació Priapa Teatre d’Elx amb Una tarde a la fresca; Ekilibrio Teatre amb Una situación complicada; Teatreta Teatre amb El lenguaje de las flores; Soy Artista amb Currículum Vitae; Todo sobre Eva amb Doña Rosita la soltera i la Plataforma de Teatre Amateur d’Elx amb Llamadas bajo la lluvia.

Antón ha assenyalat que “a més aquesta jornada cultural coincideix amb el Dia Internacional dels Museus i amb l’aniversari de la Declaració com a Patrimoni de la Humanitat del Misteri”.

La regidora de Cultura, Marga Antón, anima la ciutadania a participar en aquesta causa solidària i, alhora, a gaudir de les propostes i del talent de diverses companyies i grups del municipi

Per part seua, Pérez ha destacat que aquesta iniciativa ajuda a aquelles companyies que comencen a tindre el seu primer contacte amb el públic i a tindre una major visibilitat. Des de la plataforma han mostrat la seua satisfacció perquè aquest certamen ha eixit fora de les fronteres d’Elx i ha recordat que tots els anys es llança un certamen literari i la peça guanyadora es representarà a la marató de teatre.

Mentrestant, Carillo, que ha destacat la gran solidaritat de la ciutat d’Elx, ha agraït el suport del Consistori i ha apuntat la “importància de col·laborar amb un col·lectiu que està a quasi 3.000 quilòmetres de distància, ja que no tenen tanta visibilitat i és difícil arribar als objectius que volem complir”.

Tal com ha assenyalat la presidenta de l’Associació, “enguany es compleixen 50 anys de lluita del poble sahrauí i és necessari seguir avant amb els projectes que duem a terme com a ‘Vacances en pau’ o les caravanes d’ajuda humanitària, per la qual cosa és molt encertat que es puga posar un granet d’arena en aquest desert tan immens”.

La regidora ha informat que les entrades tenen un preu simbòlic de 5 euros i ja es poden adquirir en taquilla o en la web d’ instanticket.es. En aquest sentit, ha animat la ciutadania a col·laborar en aquesta causa solidària i a gaudir de les propostes i del talent de cadascun dels grups amateur.