L’Ajuntament dedicarà un carrer a Manuel Calvache, el difunt cap de la Policia Local d’Elx que va modernitzar i va convertir el cos municipal en un dels millors del país

L’Ajuntament dedicarà un carrer a Manuel Calvache, el difunt cap de la Policia Local d’Elx que va modernitzar i va convertir el cos municipal en un dels millors del país

L’alcalde, Carlos González, informa que la moció serà presentada per a la seua aprovació divendres que ve en la Junta de Govern


L’Ajuntament dedicarà un carrer a Manuel Calvache Sánchez, mort dijous passat 18 de maig de 2023 als 81 anys i que va convertir la Policia Local d’Elx durant el seu mandat com a cap entre 1993 i 2007 en un dels millors cossos municipals de la Comunitat Valenciana i d’Espanya. L’alcalde, Carlos González, ha informat que la moció serà presentada per a la seua aprovació el divendres 26 de maig en la Junta de Govern.

El regidor il·licità, que ha destacat la talla professional de l’antic comandament policial com ja ho va fer quan va conéixer la trista notícia de la seua mort. I ha explicat que Calvache és digne mereixedor de romandre en la memòria col·lectiva de la localitat i de les seues gents mitjançant la llista de carrers, amb la designació d’un carrer en el seu honor, per la seua inestimable labor al capdavant de la Policia Local, que va transformar i va modernitzar amb, entre altres innovacions, la creació d’unitats especialitzades, una fita a l’àmbit estatal en el marc de les forces municipals.

El regidor destaca la capacitat de treball, visió i lideratge de l’antic comandament policial, que “va ajudar a construir la societat segura i garant de llibertats constitucionals en la qual convivim hui els il·licitans”

“En definitiva, amb la seua capacitat de treball, visió i lideratge, Calvache va ajudar a construir la societat segura i garant de llibertats constitucionals en la qual convivim hui els il·licitans”, ha manifestat González, que ha prosseguit i ha reiterat la importància de les seues aportacions i d’un llegat que perdura fins els nostres dies en la policia il·licitana en forma de professionalitat i de vocació de servei a la ciutadania.

Manuel Calvache, que va nàixer el 31 de març de 1942 a Elx, va obtindre nombrosos reconeixements laborals i socials durant la seua etapa com a cap de la Policia Local, entre aquests la Medalla d’Or al Mèrit Policial del Consistori en 2007 i el guardó homònim de la Policia Nacional. Abans de ser nomenat per l’alcalde Diego Macià per a aquest lloc, va desenvolupar la seua carrera en l’Exèrcit durant més de tres dècades, on va aconseguir el rang de coronel.

Calvache va saber guanyar-se el respecte i l’afecte dels seus subordinats i fins i tot de la ciutadania i va ser acomiadat per tota la societat il·licitana dissabte passat en un multitudinari sepeli en la basílica de Santa Maria.