L’Ajuntament i els empresaris llancen una campanya per a presentar la indústria del calçat com una gran opció laboral per als joves

L’Ajuntament i els empresaris llancen una campanya per a presentar la indústria del calçat com una gran opció laboral per als joves

L’alcalde, Carlos González, assenyala que la indústria sabatera és un sector atractiu per “les condicions sociolaborals que ofereix i per la carrera professional que posa al servei dels qui vulguen dedicar el seu talent a aquest”


“Your independence” és el lema de campanya impulsada per l’Ajuntament, la Federació d’Indústries del Calçat d’Espanya (FICE) i l’Associació Valenciana d’Empresaris del Calçat (AVECAL), amb la finalitat de presentar la indústria sabatera com una opció de futur laboral per als i les joves d’entre 16 i 24 anys, la denominada ‘Generació Z’, i com el camí per a aconseguir la seua independència.

L’alcalde d’Elx, Carlos González, la presidenta de FICE, Rosana Perán, la presidenta d’AVECAL, Marián Cano, i el regidor de Promoció Econòmica, Carles Molina, han presentat la campanya juntament amb Susana Antón, del Grup Antón, creador d’aquesta.

“Your independence” és el lema de campanya impulsada per l’Ajuntament, la Federació d’Indústries del Calçat d’Espanya (FICE) i l’Associació Valenciana d’Empresaris del Calçat (AVECAL), amb la finalitat de presentar la indústria sabatera com una opció per a aconseguir la independència econòmica

“Es tracta d’una iniciativa en la qual hem estat treballant en els últims mesos a conseqüència d’una inquietud i una necessitat del sector de la industrial del calçat que va ser posada en relleu en les reunions de treball que mantenim habitualment amb AVECAL i FICE”, ha explicat l’alcalde, que ha aclarit que aquesta inquietud parteix de la falta de mà d’obra en la indústria sabatera i la necessitat de captar joves per a assegurar el relleu generacional.

Segons ha declarat Rosana Perán “el que pretenem amb “Your Independence” és que els joves puguen trobar el seu primer treball dins del sector calçat i començar a fer passos cap a la seua independència familiar”. La presidenta de FICE afig que “volem que vinguen a les nostres empreses i donar-los formació i que així vegen en el sector calçat un ús de futur”.

Perán ha destacat que “el sector del calçat a la Comunitat Valenciana té molt de futur i està desitjós d’emprar el nou talent i de continuar creixent en competitivitat i sent un referent en el marc internacional a través de les seues exportacions, la qualitat dels seus productes, la seua sostenibilitat, així com la seua capacitat d’adaptació i internacionalització”.

Tota la informació es pot consultar en https://avecal.es/yourindependence/

Actualment a la Comunitat Valenciana la indústria del calçat dona treball a 30.000 persones i a la província d’Alacant és el principal sector exportador.

La presidenta de FICE assegura que “la indústria del calçat representa una gran oportunitat laboral per a tots els joves que desitgen formar-se i desenvolupar una carrera professional” i afig que “el missatge que volem transmetre és clar, el calçat és un bon sector per a emprendre una carrera professional i caminar cap a una independència econòmica”.

Marián Cano ha explicat que la campanya es posarà en marxa de manera immediata, principalment en xarxes socials amb la finalitat d’arribar els joves i que sàpien que “el sector ofereix el fet de poder conciliar el seu treball professional i el seu projecte de vida”.

Susana Antón ha explicat que l’objecte de la campanya és promoure l’ocupació, principalment entre joves de 16 a 24 anys, en el sector calçat.

“Les empreses volen donar a conéixer les ofertes d’ocupació en el sector, però també que els joves vegen que hi ha una oferta real que respon a les expectatives de la seua generació i que no es correspon a la percepció que té que el calçat té uns horaris interminables o baixos salaris. Quan en realitat permet compatibilitzar treball amb oci”, ha assenyalat la creativa.

En aquesta línia, l’alcalde ha assenyalat que “el calçat en el segle XXI és totalment diferent al del segle XX. Cal dir als joves que hui el calçat és un sector professionalment atractiu per les condicions sociolaborals que ofereix i per la carrera professional que posa al servei dels qui vulguen dedicar el seu talent a ell. El calçat és un sector puixant, modern, amb perspectives de futur, en el qual batega la innovació, la moda… I tot això conjuga bé amb sumar talent a les empreses.

Amb la campanya es pretén també prestigiar un sector que, segons ha assenyalat Perán, “ha sigut maltractat durant molt de temps, i ara després de la Covid, tenim l’oportunitat de la relocalització de la producció i hem de ser intel·ligents modernitzant les nostres empreses i això s’aconsegueix a través del talent”.

Tota la informació es pot consultar en https://avecal.es/yourindependence/