L’Ajuntament ja ha abonat prop de 90.000 euros en ajudes a 180 empreses o autònoms del Camp d’Elx

L’Ajuntament ja ha abonat prop de 90.000 euros en ajudes a 180 empreses o autònoms del Camp d’Elx

El portaveu de l’Equip de Govern, Héctor Díez, recorda que el termini de presentació de sol·licituds continua obert fins al 19 de maig


El portaveu de l’Equip de Govern, Héctor Díez, ha informat que l’Ajuntament d’Elx ja ha començat a abonar les primeres ajudes dirigides a agricultors del Camp d’Elx. Concretament, s’han firmat dos decrets de pagament d’ajudes que han beneficiat 180 empreses i que sumen 90.000 euros.

“Vull recordar que continua obert fins al 19 de maig el termini de presentació de sol·licituds per a optar a les ajudes en suport al Camp d’Elx que vam posar en marxa amb la finalitat d’ajudar a fer front a l’increment dels preus a conseqüència de la guerra d’Ucraïna”, ha indicat Díez, que ha recordat que el termini es va ampliar fins al 19 de maig a petició de les organitzacions agràries.

Díez ha assenyalat que les bases per a presentar-se a aquestes ajudes són molt senzilles i que les entitats agràries estan a la disposició de qualsevol empresa o autònom per a ajudar-los a formalitzar la sol·licitud.

Es tracta d’ajudes de fins a 500 euros per a tots aquells agricultors que justifiquen l‘adquisició de productes dirigits a les seues activitats, com ara abonaments, insecticides, llavors, pagament d’aigua i combustible, costos energètics o compra de maquinària. L’objectiu és fer costat als agricultors en un moment complicat per la pujada de preus i per la falta d’aigua.

Sol·licitud de subvenció per a l’adequació del MAHE

Héctor Díez ha informat que en la Junta de Govern s’ha acordat sol·licitar al Ministeri de Turisme una subvenció de 962.000 euros per a sufragar les obres d’adequació que es duran a terme al Museu d’Arqueologia i Història d’Elx (MAHE). L’objectiu és renovar tots els seus espais expositius per a renovar la competitivitat del museu. Modernitzar-ho perquè pot albergar grans exposicions i perquè estiga preparat per a una hipotètica cessió temporal de la Dama d’Elx.

Díez ha recordat que es tracta d’una actuació de prop d’un milió d’euros les obres dels quals estan en aquests moments en fase de licitació.

“El que sol·licitem ara al Govern d’Espanya és una subvenció per a cobrir l’import íntegre de l’actuació a través del Pla de Recuperació i Resiliència i dels Fons Next Generation. Concretament, a través d’una línia que ha tret el Ministeri de Turisme per a afavorir la modernització de totes les infraestructures relacionades amb el turisme i la cultura”, ha apuntat el regidor, que ha conclòs i ha assenyalat que “es tracta d’un projecte més que presenta el Govern Municipal a aquests fons Next Generation a través dels quals l’Ajuntament ha captat 25 milions d’euros”.

Modificació pressupostària

La Junta de Govern ha aprovat la modificació pressupostària número 11 per generació de crèdits, és a dir per subvencions rebudes d’altres administracions o entitats. Es tracta de més de 621.000 euros que es reben per a actuacions com ara la millora de les butaques del Gran Teatre o la instal·lació de marquesines a Elx Parc Empresarial.

Conveni per a posar en valor la indústria del calçat

La Junta de Govern ha formalitzat el conveni amb AVECAL per a posar en marxa campanyes de conscienciació i sensibilització entre els joves per a informar-los sobre les ofertes de treball que comporta la indústria del calçat. L’objectiu és també “millorar la percepció i la imatge que els joves tenen del sector del calçat per a poder garantir el relleu generacional i també per a informar-los sobre les ofertes formatives en els instituts de la nostra ciutat”, ha assenyalat el regidor, que ha apuntat que “es tracta de visibilitzar el calçat com un sector de futur”.

D’altra banda, s’ha aprovat el compte de liquidació definitiva del sector E-29 i així es donen per finalitzats tots els tràmits urbanístics d’aquest. Un sector ocupat majoritàriament per dos superfícies comercials, una que ja ha realitzat la seua obertura i l’altra en tràmits per a obrir les seues portes.