L’Ajuntament obté per cinqué any consecutiu el segell Infoparticipa que avala la transparència de la web municipal

L’Ajuntament obté per cinqué any consecutiu el segell Infoparticipa que avala la transparència de la web municipal

La Comissió Coordinadora d’aquesta distinció destaca el compliment del 96 per cent dels requisits exigits per part del portal de transparència il·licità


L’Ajuntament d’Elx ha aconseguit obtindre el Segell Infoparticipa per cinqué any consecutiu, una distinció que atorga la Universitat Autònoma de Barcelona i que constata l’elevat compliment dels estàndards de transparència que té la web municipal il·licitana.

La Comissió Coordinadora del Segell Infoparticipa, integrada per la Facultat de Ciències de la Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona i l’Observatori de Governança, Transparència i RSC de la Universitat CEU Cardenal Herrera, es va reunir el passat 25 d’abril i va acordar concedir el guardó a l’Ajuntament d’Elx sobre la base de l’alt grau de compliment dels paràmetres exigits, amb una valoració del 96 per cent.

L’alcalde d’Elx, Carlos González, després de rebre la notificació de la concessió del guardó, va mostrar la seua satisfacció i va indicar que un dels compromisos de l’Ajuntament és el de facilitar a la ciutadania l’accés a la informació de manera senzilla i clara. I aquest reconeixement és una prova que s’està complint aquest objectiu.

La regidora de Transparència, Puri Vives, es va desplaçar el divendres 5 de maig a la seu de la Universitat CEU Cardenal Herrera a la localitat valenciana d’Alfafara del Patriarca, on va rebre el certificat que acredita la concessió del Segell Infoparticipa.

En l’edició anterior, tan sols 6 ajuntaments de la Comunitat Valenciana, entre aquests Elx, van ser guardonats, en superar el 95% de compliment. Solament altres 21 ajuntaments van superar el 50% d’indicadors de transparència. La majoria dels municipis de menys de deu mil habitants no compleixen amb aquest 50% d’indicadors analitzats. En 114 webs municipals es van complir entre el 25 i el 49% dels indicadors de transparència i 407 van quedar per davall del 25%.