L’Ajuntament trau a concurs el Servei d’Ajuda a domicili que incrementa el seu pressupost per a arribar a més llars en situació de vulnerabilitat

L’Ajuntament trau a concurs el Servei d’Ajuda a domicili que incrementa el seu pressupost per a arribar a més llars en situació de vulnerabilitat

El portaveu de la Junta de Govern, Héctor Díez, explica que l’objecte d’aquest contracte és la realització de serveis d’assistència domiciliària, cura i atenció al domicili i a l’entorn social a persones en situació de dependència


La Junta de Govern Local ha acordat traure a concurs el Servei d’Ajuda a domicili (SAD) de l’Ajuntament d’Elx per un valor de 19,9 milions d’euros i una duració de quatre anys.

Així ho ha anunciat el portaveu de l’Equip de Govern, Héctor Díez, que ha destacat que es tracta d’un dels contractes més importants de la Regidoria de Drets Socials, que s’incrementa i passa dels 3,1 milions anuals a 5,1 milions, amb l’objecte d’arribar a més llars els membres de les quals es troben en situació de vulnerabilitat.

Díez ha recordat que aquest contracte se centra en la cura i actuacions realitzades principalment al domicili i a l’entorn social de la persona amb la finalitat d’atendre les necessitats de la vida diària, així com de suport personal de caràcter polivalent i preventiu, seguiment i acompanyament per a les persones i, en el seu cas, unitat de convivència, que presenten dificultats físiques, intel·lectuals, cognitives, de salut mental o socials, o que es troben en situació de vulnerabilitat.

El Servei d’Ajuda a domicili dona servei a una mitjana de mil llars al mes. Es presta de dilluns a divendres, de set del matí a deu de la nit, i per a situacions greus determinades pels serveis socials es podrà prestar els caps de setmana i els festius en horari nocturn.

Contracte de Seguretat Privada en Festes

D’altra banda, la Junta de Govern ha tret a concurs públic el contracte dels serveis de seguretat i vigilància privada per a les festes d’agost 2023. El contracte té una duració de dotze dies mentre es desenvolupen les festes patronals.

Es tracta d’un contracte que ix a concurs en dos lots. El primer, de 31.700 euros per a la seguretat privada necessària per a la realització de la Nit de l’Albà, les mascletaes nocturnes i diürnes i també el castell de focs artificials del dia 15 d’agost.

El segon lot té un pressupost de licitació de 89.000 euros per a la seguretat dels espectacles de l’hort de Baix i de la Barraca Municipal.

Punts de recàrrega elèctrics en aparcaments

La Junta de Govern ha aprovat les condicions d’instal·lació de punts de recàrrega elèctrica als aparcaments subterranis en concessió administrativa.

Així ho ha anunciat Héctor Díez, que ha recordat que Elx compta amb prop d’una dotzena d’aparcaments subterranis en concessió administrativa i la majoria d’aquests daten de la dècada dels noranta i principi dels 2000, quan no eren necessaris aquests punts i no està estipulat els tràmits que cal seguir per a la seua instal·lació.

Amb l’aprovació d’aquest protocol s’estableixen els passos a seguir per a instal·lar aquests punts de recàrrega, per la qual cosa ja s’han interessat alguns aparcaments.

Habitatges de lloguer social en Sant Antoni

A l’àrea d’Urbanisme, la Junta de Govern ha procedit a adjudicar 14 habitatges en règim de lloguer social al barri de Sant Antoni.

“Es tracta d’habitatges que s’adjudiquen en el règim de lloguer social de 75 a 200 euros mensuals en funció de la grandària del pis i de la situació de les famílies que ha acarat el departament de Serveis Socials”, ha assenyalat l’edil, que ha afegit que “amb això l’Ajuntament pretén donar una alternativa a aquelles famílies que no han pogut accedir a la compra venda perquè no tenen les condicions econòmiques per a accedir a un crèdit hipotecari”.

També a l’àrea d’Urbanisme, s’ha aprovat l’expedient d’ocupació directa per a l’obtenció dels terrenys necessaris per a executar la urbanització de l’àrea de repartiment 78 del Pla General.

Díez ha explicat que es tracta de l’entorn de l’estadi Martínez Valero on està prevista la creació de quatre carrils de circulació a l’avinguda Manuel Martínez Valero i al carrer José Esquitino Sempere, amb interseccions que se salvaran amb rotondes.

A partir d’ara es poden licitar les obres d’urbanització.

També en Urbanisme, s’ha emés informe ambiental i territorial estratègic favorable relacionat amb la modificació del Pla General per a ajustar E45 i E14 i connectar-los. Es tracta de dos sectors en els quals es troben els habitatges de nova construcció en la part sud de Sant Antoni.

També s’ha sol·licitat, en nom del Bisbat, a la Diputació de l’Alacant, una subvenció per a la reforma de la parròquia de Sant Vicent Ferrer, al barri d’Altabix. Un projecte de 51.000 euros per a fer treballs d’impermeabilització.

Finalment, s’han aprovat sis llicències d’obres entre les quals destaca la corresponent per a la construcció d’un restaurant en l’avinguda de Crevillent promogut per la mercantil ‘Food and service’. Es tracta del sector E-29 al costat del Centre Comercial El Salze.

L’Ajuntament reforça les línies a l’Altet i a la Marina

Amb motiu de la proximitat a la temporada estival, des de la Junta de Govern Local s’ha procedit a reforçar els convenis amb Autocars Baile S.A. i s’afegeixen més expedicions d’anada i tornada en la línia 1B, que inicia trajecte a Elx, passa pel Parc Empresarial, l’aeroport i l’Altet i finalitza trajecte als Arenals, amb un suport de 16.200 euros.

A més, també es reforçarà la línia amb destinació la Marina, que naix a Elx i passa per la Foia.

Un espai públic per a cap de la Policia Local Manuel Calvache

La Junta de Govern ha decidit atorgar un espai públic a Manuel Calvache, cap de la Policia Local d’Elx des de l’any 1993 fins a 2007 i recentment difunt. “Calvache és recordat pel gran procés de modernització que duc a terme del cos de la Policia Local, concretament per posar en marxa les unitats especialitzades de la policia, sent aquesta iniciativa pionera en tota la Comunitat Autònoma i a Elx en una ciutat amb una de les policies més modernes. També se li reconeix per la seua vocació de servei i la seua proximitat a la ciutadania. Per tot això, comptarà amb un espai públic dedicat a la seua memòria que encara no està definit”, ha indicat Héctor Díez.