L’atur baixa a Elx en 363 persones i registra un nou mínim històric de desocupació a l’abril

L’atur baixa a Elx en 363 persones i registra un nou mínim històric de desocupació a l’abril

L’alcalde, Carlos González, realitza una valoració positiva d’aquestes dades i indica que el nombre d’il·licitans sense treball el mes passat va ser un 7,8% menor que en l’esmentat de 2022


Elx va registrar a l’abril un nou mínim històric en la xifra d’aturats, la millor de tota la sèrie històrica des de 2008. En concret, l’últim dia del mes passat hi havia 20.218 aturats a la localitat, segons dades oficials del Labora, la qual cosa suposa un descens de 363 persones respecte a març del present any. L’alcalde, Carlos González, a més de realitzar una valoració positiva d’aquestes dades, ha indicat que el nombre d’il·licitans sense treball a l’abril de 2023 va ser un 7,8% menor que en l’esmentat període de 2022.

“Des d’octubre de 2022 no ha deixat de baixar la desocupació, la qual cosa suposa sis mesos de baixades continuades”, ha manifestat el regidor, que ha assenyalat que la tendència, fins i tot amb alces puntuals, és descendent des de juny de 2020, quan va aconseguir les 28.182 persones en plena emergència sanitària. A més, les xifres d’abril de 2023 superen les de prepandèmia, ja que en l’esmentat mes de 2019 els aturats ascendien a 23.580.

La majoria de contractacions realitzades en el municipi a l’abril de 2023 van correspondre al sector serveis, realitzant-se un total de 3.883 contractes —2.001 a homes i 1.882 a dones—, dels quals un 61% van ser fixos i un 39% temporals

D’altra banda, el responsable de l’Equip de Govern ha recordat que a l’abril de 2015 existia una xifra total de 30.727 aturats, 10.509 aturats més que en l’actualitat. “És a dir, en aquest moment hi ha un 34% menys d’aturats que a l’abril de fa huit anys”, ha afegit González.

Així mateix, la majoria de contractacions realitzades al municipi a l’abril de 2023 van correspondre al sector serveis, en el qual es van realitzar un total de 3.883 contractes —2.001 a homes i 1.882 a dones—, dels quals un 61% van ser fixos i un 39% temporals. Justament abans de la posada en marxa de la reforma laboral, al desembre de 2021, els contractes indefinits a la localitat suposaven el 12% enfront del 88% de temporals, cosa que evidencia una evolució sostinguda de la contractació fixa des de llavors. La mitjana de contractes en aquesta modalitat a Elx és del 60% en els últims 13 mesos, període en el qual la totalitat de les mesures de la reforma laboral es troben en vigor.