Luis Fonsi, Malú, Omar Montes, Vicco, Dorian, Mago de Oz, Rosario Flores i discjòqueis de primer nivell protagonitzen el cartell de la Barraca Municipal de les Festes d’Agost de 2023

Luis Fonsi, Malú, Omar Montes, Vicco, Dorian, Mago de Oz, Rosario Flores i discjòqueis de primer nivell protagonitzen el cartell de la Barraca Municipal de les Festes d’Agost de 2023

La regidora de l’àrea, Mariola Galiana, informa que el recinte tornarà a instal·lar-se a l’esplanada UMHE del 5 al 14 d’agost, i que es torna a apostar per diferents estils musicals i grans noms amb una trajectòria reconeguda en el panorama nacional i internacional


Luis Fonsi, Malú, Omar Montes, Vicco, Mago de Oz, Dorian, Rosario Flores i discjòqueis de primer nivell protagonitzaran el cartell de la Barraca Municipal de les Festes d’Agost de 2023. Tal com ha informat la regidora de Festes, Mariola Galiana, l’esplanada de la Universitat Miguel Hernández d’Elx (UMHE) tornarà a acollir la Barraca Popular del 5 al 14 d’agost, que ha definit com “deu dies ininterromputs de la millor música en directe”, de diferents gèneres, amb la pretensió de satisfer diferents gustos musicals i edats gràcies a un elenc de reconeguts artistes del panorama nacional i internacional, ja confirmats, “amb els quals la ciutadania podrà viure grans moments de les Festes d’Agost”, ha continuat i ha dit que s’ha apostat de nou “per noms de primer nivell i amb una gran trajectòria” després del gran acolliment que van tindre les propostes de l’any passat.

En concret, les actuacions de la Barraca Popular arrancaran la nit del dissabte 5 d’agost amb la prodigiosa veu de Malú, que aterrarà a Elx després del seu reeixit tour 2022/2023 ‘Mil batallas’ i el seu pas pel Festival Internacional Starlight. El diumenge 6 serà el torn dels millors discjòqueis amb la sessió DJS World Stars a càrrec de Nervo, Yves V, Brian Cross, Abel Ramos i Hajj després de participar en el festival de música electrònica més important del món, el Tomorrowland. El dilluns 7 tindrà lloc al recinte una festa remember dels noranta, amb artistes de l’època, “amb l’objectiu de reproduir al llarg d’aquesta nit màgica els èxits de la dècada”, ha explicat Galiana. El dimarts 8 serà el concert de Dorian, “una de les bandes més mítiques i destacades de l’indie espanyol, que han portat el gènere a allò més alt”, ha dit la regidora. I el dimecres 9, la llegendària banda Mago de Oz tocarà grans èxits com a ‘Molinos de viento’ o ‘Fiesta pagana’.

La nit del dijous 10 d’agost, en l’equador fester, la barraca comptarà amb Omar Montes, l’actual número u del reggaeton a Espanya amb el seu toc flamenc. El divendres 11 serà el debut a la nostra ciutat de porto-riqueny Luis Fonsi, guanyador de premis Grammy Latino i autor de cançons tan conegudes com ‘Despacito’ o ‘Date la vuelta’. El dissabte 12, Rosario Flores, una de les grans referents del pop nacional, arribarà a Elx després de la seu gira per Llatinoamèrica. El diumenge 13, després de la Nit de lÀlbà, actuarà Vicco, una artista relevació de l’últim Benidorm Fest amb la seua cançó ‘Nochentera’. El dilluns 14, Nit de la Roà, la Barraca Popular posarà el fermall amb la Festa Infinita, amb sessions de diferents discjòqueis, tant convidats com els residents, DJ Toledo i DJ Aitor Belda.

Actuacions gratuïtes i preus per a totes les butxaques

La titular de Festes ha posat l’accent que, per a aquells concerts de pagament, l’Ajuntament ha realitzat aportacions per a reduir el preu de les entrades amb la finalitat que tots els interessats puguen gaudir de la música dels seus ídols i, alhora, pujar el nivell de la programació. En aquest sentit, il·licitans i visitants podran escoltar Malú i Luis Fonsi per tan sols 20 euros i podran fer el mateix amb el concert d’Omar Montes i les sessions de discjòqueis del 6 d’agost per 15 euros. “Són els preus més barats a l’àmbit nacional”, ha afegit Galiana, que ha precisat que anunciarà pròximament quan eixiran a la venda les entrades a través de la plataforma electrònica entradas.com

Totes les actuacions seran gratuïtes excepte els concerts de Luis Fonsi, Malú, Omar Montes i la sessió de música electrònica DJS World Stars, però les entrades no sobrepassaran els 20 euros gràcies a les aportacions de l’Ajuntament amb l’objectiu que la ciutadania i els visitants puguen gaudir amb els seus ídols

La resta d’actuacions —el remember dels noranta, Dorian, Mago de Oz, Vicco, Rosario Flores i la Festa Infinita— seran completament gratuïtes. I en tots els casos, i com és habitual, després de les esmentades actuacions, l’entrada a la Barraca Popular serà gratuïta i els assistents podran gaudir de la música dels discjòqueis residents.

El pregó, el divendres 4 d’agost

Galiana ha avançat que el pregó de les festes patronals de 2023 serà el divendres 4 d’agost per a, com va ocórrer l’any passat, “guanyar aquell cap de setmana” i així fer costat als sectors del comerç, l’hostaleria, la restauració i l’oci atés que són un revulsiu per a l’economia local. Una altra de les raons esgrimides per la responsable municipal que les vacances de molts il·licitans no coincideixen amb les festes, per la qual cosa d’aquesta manera podran gaudir de les festes el primer cap de setmana.

Seguint amb el pregó, la regidora ha assenyalat que l’alcalde, Carlos González, encara es troba remenant noms de la persona encarregada de pronunciar-lo. I que la jornada d’aquest acte no tornarà a coincidir amb l’entraeta de l’Associació Festera de Moros i Cristians d’Elx, atés que la intenció de l’entitat és realitzar-la en dies posteriors.

D’altra banda, ha dit que el FestiElx tornarà al passeig de l’Estació donat el gran acolliment per part del públic que va tindre en la seua primera edició, la de 2022. I que, a falta de dos actuacions per confirmar, l’Hort de Baix tornarà a tindre programació totes les nits.