Transició Ecològica inicia les obres del segellament de l’abocador de Puntal del Mussol que garantirà la restauració ambiental de l’entorn del Pantà d’Elx

Transició Ecològica inicia les obres del segellament de l’abocador de Puntal del Mussol que garantirà la restauració ambiental de l’entorn del Pantà d’Elx

La regidora de Medi Ambient, Esther Díez, mostra la seua satisfacció perquè finalment es faça realitat aquesta iniciativa, emmarcada dins del Pla Integral de Residus de la Comunitat Valenciana, els treballs de la qual compten amb un termini d’execució d’un any


Comencen les obres del segellament de l’abocador de Puntal del Mussol a Elx, una actuació que durarà un any, comptarà amb una inversió de més de tres milions d’euros i garantirà la restauració ambiental de l’entorn del Pantà. La regidora de Medi Ambient, Esther Díez, ha mostrat la seua satisfacció perquè finalment es faça realitat aquesta iniciativa, després de la sentència del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana que donava la raó a l’empresa concessionària encarregada del projecte i que va paralitzar les obres en 2011 per impagaments de l’anterior govern de la Generalitat.

La regidora ha destacat que els treballs s’emmarquen dins del Pla Integral de Residus de la Comunitat Valenciana, i serviran per a evitar qualsevol risc mediambiental o sanitari i, alhora, permetran l’adequació de l’enclavament.

Així mateix, Díez ha recordat que va ser l’Equip de Govern qui fa mig any va autoritzar l’administració autonòmica l’ocupació dels terrenys per a realitzar les obres i regenerar la seua coberta vegetal.

Tal com ha destacat la regidora, la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica es farà càrrec dels treballs a través de TRAGSA (Empresa de Transformació Agrària) que compta amb una inversió de 3.052.882,02 euros i un termini d’execució d’un any.