El ple aprova per unanimitat rebutjar la decisió del Ministre de Cultura de negar l’exhibició temporal de la Dama a Elx

El ple aprova per unanimitat rebutjar la decisió del Ministre de Cultura de negar l’exhibició temporal de la Dama a Elx

La proposta presentada per l’alcalde Pablo Ruz també inclou la posada en marxa de mesures per a la promoció de la Dama i del Jaciment Arqueològic de l’Alcúdia


El ple de l’Ajuntament d’Elx en sessió extraordinària ha aprovat per unanimitat de tots els grups polítics el rebuig a la decisió política del Ministre de Cultura, Miquel Iceta, de negar l’exhibició temporal de la Dama d’Elx a la nostra ciutat, a més de la posada en marxa de mesures respecte a la promoció del bust i del jaciment arqueològic de l’Alcudia. Un acord que inclou a més l’esmena presentada pel grup municipal de Compromís sobre la reivindicació conjunta de la corporació d’una cessió definitiva de la Dama tal com es va signar l’any passat en el Pacte de l’Alcúdia.

L’alcalde Pablo Ruz ha destacat la necessitat de convocar aquest ple extraordinari davant la “decisió política injustificada, fonamentada en informes tècnics sense signar arran d’uns treballs dels quals es desconeix l’autoria i per tant no poden ser vinculants”. Segons Ruz, “no renunciarem a la presència temporal de la Dama a la ciutat, perquè es tracta d’un anhel legítim i justificat del poble d’Elx”.

Ruz ha recordat que la llavors Ministra de Cultura, Carmen Calvo, “va permetre en 2006 l’exhibició temporal de la Dama amb informes idèntics. Va ser una decisió valenta”. També s’ha referit a la importància de les ajudes econòmiques a l’Alcúdia, sense renunciar a la presència del bust a Elx.

“Encara que no és el mannà, per a Elx la Dama és imprescindible per al present i futur del municipi”, ha afirmat l’alcalde, que ha posat en valor la unitat de les formacions polítiques en l’objectiu del retorn de la Dama a Elx. A més, s’ha referit a la importància d’elaborar un informe alternatiu per tècnics independents.