Sancions de 300 euros per l’abocament de residus, poda o mobiliari fora dels contenidors

Sancions de 300 euros per l’abocament de residus, poda o mobiliari fora dels contenidors

L’Ajuntament ha pres mesures contundents per a evitar el fem als carrers i camins del municipi, que danya la imatge d’Elx i posa en risc la salut pública


L’Ajuntament d’Elx ha decidit posar en marxa mesures contundents per a evitar que els ciutadans llancen residus, restes de poda, materials de construcció o elements de mobiliari fora dels contenidors situats en carrers i camins del terme municipals. “És inacceptable que, en ple segle XXI, hàgem de bregar amb el problema de residus tirats fora dels contenidors. Això no és simplement un acte de desordre; és una falta de respecte cap a Elx, el nostre medi ambient i les generacions futures que heretaran aquesta terra”, ha subratllat el regidor de Serveis Públics, Claudio Guilabert.

En col·laboració amb la Policia Local s’estan realitzant controls al nucli urbà i a les pedanies, on ja s’han sancionat set persones per abocaments fora dels contenidors. Una multa de 300 euros per abandonar restes de poda, mobiliari o abocaments. “Aquestes sancions són un recordatori que no sols tenim drets sinó també responsabilitats i que el benestar de tots preval sobre la negligència individual”, ha indicat Guilabert, que ha incidit que “aquells que decidisquen actuar amb desdeny, que trien la comoditat momentània sobre responsabilitat a llarg termini, seran sancionats, no perquè vulguem castigar, sinó perquè desitgem protegir allò que és valuós. El nostre compromís és amb Elx, amb la seua gent i el seu futur”.

 

Fins al moment s’han interposat set multes “com a recordatori que no sols tenim drets, sinó també responsabilitats”, ha assenyalat el regidor de l’àrea, Claudio Guilabert

Entre els punts més conflictius de retirada de residus o mobiliari ha destacat la carretera d’Asprella o Santa Anna. “La Policia Local està pendent d’aquells que llancen els abocaments fora dels contenidors”.

Segons el regidor, el fem als nostres carrers i camins “no sols danya la imatge d’Elx i el seu camp davant visitants i turistes, sinó que posa en risc la salut pública, atrau plagues i contribueix a la contaminació del sòl i les aigües”. I ha recordat que als contenidors apareix el telèfon sobre l’horari de recollida de restes de poda i estris.

A més, ha assenyalat que es realitzarà un estudi per a implementar noves sancions amb imports superiors. Al mateix temps es posaran en marxa campanyes de conscienciació de la ciutadania. “És el moment d’actuar, de no ser indiferents, de ser part de la solució”.